.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




joi, 11 ianuarie 2018

Orbs ...sfere luminoase...


"Specialiștii spun că sunt fire de praf. 
Dar când îți apar direct în fața ochilor, nu îți mai vine să crezi această explicație.
Globi luminoși, particule de energie sau sfere de lumină, indiferent de numele lor, ele reprezintă un fenomen care continuă să ridice semne de întrebare, indiferent de explicațiile științifice pe care le primim. 
De multe ori, le vedem prima dată în fotografiile personale, realizate în spații întunecate sau când afară se lasă seara. 
Și ne surprinde faptul că au putut apărea pe imagini sfere de lumină, când noi nu am observat nimic în realitate.
Unii spun că este vorba de fire de praf, invizibile pentru ochiul uman, sau de pete de grăsime care reflectă lumina blițului. 
Cel mai adesea apar când facem fotografii pe timp de ceață, când plouă sau când ninge, deoarece lumina se reflectă mult mai bine în particulele de apă.
Poate că sunt simple fenomene optice, dar când astfel de sfere luminoase îți apar direct în fața ochilor, taina lor e mai greu de descifrat.

Sfere luminoase sau spirite rătăcitoare?

Există credința veche de când lumea că spiritul rămâne în urma noastră pe această lume și că rătăcește prin locurile în care a trăit cândva. 
Poate că nu întâmplător cele mai multe sfere luminoase apar în poze când ne fotografiem rudele și copii, casa și locurile familiare.
Se crede că spiritele rudelor decedate se întoarce alături de noi, de copii și de nepoți, iar aparatul de fotografiat le surprinde în pozele de familie. 
Uneori, vedem aceste sfere cu ochiul liber, poate în momentele cu o încărcătură emoțională puternică, în care ne amintim de cei dragi care nu mai sunt.

Culoarea globilor luminoși are semnificație mistică

Straniu este și faptul că sferele de lumină nu sunt toate albe sau argintii, așa cum ne-am aștepta. 
Ele au diverse nuanțe de albastru, verde, violet sau roz, iar cei care cred în supraviețuirea spiritelor după moarte consideră că au legătură cu aura sufletului.
Fiecare culoare reprezintă un anumit stadiu al dezvoltării spirituale pe care a atins-o sufletul după moarte. 
Este doar o teorie, dar poate că este și un sâmbure de adevăr aici.

Sferele albe și argintii
: puritate, protecție, putere; aparțin sufletelor care și-au asumat rolul să îi protejeze pe cei dragi, rămași în urmă.

Sferele rozalii: compasiune, afecțiune, dragoste; aparțin sufletelor a căror misiune este să ne ghideze în viață.

Sferele roșii: energie, creație, durere; aparțin spiritelor care au lăsat multe lucruri neterminate în urma lor.

Sferele galbene: precauție, avertisment, inspirație; aparțin sufletelor care apar în viața noastră în momentele de cumpănă și disperare.

Sferele verzi: vindecare, echilibru, comunicare; aparțin spiritelor care încearcă să ne ajute în clipele de durere, când ne confruntăm cu grave probleme de sănătate.

Sferele albastre: protecție, intuiție, liniște; aparțin sufletelor care vin lângă noi pentru a readuce pacea în viața noastră.

Sferele purpurii: iertare, înțelepciune, spiritualitate; aparțin sufletelor care au misiunea de a ne ajuta să evoluăm spiritual, să ne dezvoltăm eul interior și să depășim barierele materiale."

( de Adina Stanila)


( foto cu sfere din toate anotimpurile mele :D )

2 comentarii: