.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




duminică, 20 octombrie 2024

„Codul secret al generațiilor”


"Codul genetic nu este doar un set de caracteristici fizice care determină culoarea ochilor și forma craniului. Nu numai talentul muzical sau capacitatea de a alerga repede se transmite de la strămoși la urmași, ci și bogăția sau sărăcia, fericirea în dragoste... De toate acestea se ocupă o știință specială - psihogenetica.
Ea este vindecător, pastor și clarvăzător. Este un doctor în fizică care a sistematizat și tradus revelațiile ei în termeni științifici preciși. Fondatorii psihogeneticii (sau genofizicii) Joel și Champion Teutsch la mijlocul secolului trecut au demonstrat că viața și comportamentul uman sunt supuse unor legi nu mai puțin stricte decât ciclul apei sau forța gravitației. Dar, spre deosebire de legile naturii, regulile stabilite genetic pot fi schimbate cu ajutorul celui mai avansat instrument - gândirea.

Fizicienii și neurologii au ajuns de multă vreme la concluzia că gândirea este materială și constă din particule electromagnetice minuscule. Cuplul teutsch a dovedit că poate influența ADN-ul, schimbându-l și, în același timp, rescriind scenariul vieții. Această descoperire le-a adus teuților faima americană ca „instructori ai succesului”. Printre clienții lor se numără Elizabeth Taylor și Bill Clinton, Arnold Schwarzenegger (încă te întrebi cum a devenit guvernator Terminator?) și Steven Spielberg.

VICTIMEA CODULUI

70% din comportamentul uman și succesul depind nu de educație sau de condițiile de viață, ci de materialul genetic înregistrat în ADN. Ceea ce ne influențează cel mai puternic nu sunt propriile noastre dorințe, ci aspirațiile și temerile strămoșilor noștri, în special ale celor 3-4 generații îndepărtate. Majoritatea acțiunilor noastre le comităm, cele mai ridicole și chiar de-a dreptul dăunătoare, ca într-o transă genetică. Ne ghidăm după BID – Dorința Internă de bază, adesea colorată negativ: să fii sărac (dacă a existat o experiență în trecut când banii au adus nenorocire), să trăiești singur (dacă o persoană se simțea neliberă din cauza unei familii uriașe zgomotoase), să să fie bolnav (pentru a nu lucra și a fi îngrijit). BID-ul unui strămoș poate da naștere unei dorințe interne în oglindă într-un descendent - de exemplu, de a deveni cel mai bogat. Este exact ceea ce i s-a întâmplat lui John Rockefeller, fiul și nepotul coloniștilor săraci, care a devenit primul miliardar al Americii.

Legile familiei - tipare și procese emoționale caracteristice acestei familii particulare - sunt și mai puternice în sfera relațiilor personale. Fiecare dintre noi alege în mod inconștient un cuplu care se va potrivi cel mai bine cu DIRUL său și este bine dacă aceasta este Dorința Interioară - de a avea o familie fericită. Adesea alegem un partener care ne va satisface pofta de pierdere, nemulțumire - desigur, nu din propria noastră voință, ci pentru că aceasta a devenit norma pentru multe generații de femei din familie. Și chiar și anorexia fiicelor, care îi duce pe părinți în disperare, poate fi o răzbunare pentru faptul că în vremuri dificile stră-străbunicul lor a luat mâncare de la cei nevoiași (de exemplu, a slujit la autoritățile fiscale).

Dacă informațiile înregistrate pe ADN ar rămâne neschimbate, mulți ar fi sortiți să devină victime ale acțiunilor strămoșilor lor. Dar principala informație stocată la originile oricărei creaturi vii este informația Câștigătorul. La urma urmei, fiecare dintre noi s-a născut dintr-o celulă puternică care a câștigat cea mai importantă cursă de sute de milioane de concurenți. Eliberarea acestei energii primare de modelele ulterioare de eșec și frică este sarcina principală a psihogeneticii.

SECOLUL EVOLUȚIEI PERSONALE

Faptul că o persoană este dependentă în două treimi de codul său genetic nu este un motiv pentru a abdica orice responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă. Conform teoriei lui Toycha, venim în această lume în primul rând pentru a corecta greșelile strămoșilor noștri. Acest proces este ceea ce Joel Teutsch a numit Evoluție personală. În opinia ei, evoluția colectivă sau inconștientă a continuat milioane de ani până când a fost atins scopul stabilit - apariția și dezvoltarea conștiinței. De aceea omul nu a dat naștere unei noi specii. Dar fiecare dintre noi a primit dreptul – și responsabilitatea – la dezvoltarea spirituală personală. Nu putem sta pe loc. Fiecare acțiune și chiar absența ei este un pas în sus sau în jos.

Animalele nu au dreptul de a alege, așa că nu sunt responsabile pentru acțiunile lor. Pur și simplu își ascultă instinctele. O persoană este responsabilă pentru fiecare acțiune a sa. Chiar și atunci când refuzi oficial să alegi, este alegerea ta: să-ți sacrifici dreptul de a alege.

După cum arată practica, majoritatea oamenilor preferă să-și transfere responsabilitatea către opinia publică, circumstanțe, părinți și stat. Dar toate acestea nu sunt altceva decât auto-amăgire, o încercare niciodată pe deplin reușită de a uita că numai tu ești responsabil pentru toate evenimentele din viața ta. Dacă suferiți de dragoste neîmpărtășită, sunteți deprimat în mod constant sau nu puteți ieși dintr-o gaură financiară, aceasta este alegerea voastră liberă sau, mai degrabă, DIR-ul puternic al strămoșilor voștri, pe care sunteți de acord să-l ascultați. Pentru că, așa cum formulau scolasticii medievali: „Nimeni nu poate face o înțelegere cu Diavolul fără să-și dea acordul bun”.

Una dintre cele mai importante condiții pentru o evoluție de succes este eliberarea de capcanele energetice ale trecutului. Noi înșine nu observăm cât de mult efort depunem în ceva care nu mai există. Visând cu insistență să reînvie o relație deja încheiată, simțindu-ne în mod regulat nostalgici despre cât de grozav a fost la facultate sau la o slujbă anterioară sau refuzând cu toată puterea să uităm și să iertăm un act nepotrivit, cheltuim energia care ar putea fi folosită pentru crea un nou viitor de succes. Și apoi ne plângem de ce nimic nu s-a schimbat de ani de zile - cu excepția celor mai rău. Schimbarea propriului vector cronologic din trecut în viitor nu este cea mai ușoară sarcină, dar este posibilă.Gândește-te mai des la ce vei face într-o lună, un an sau cinci ani. Vizualizați-vă viitorul în detaliu și în termeni pozitivi. Acesta este exact ceea ce va deveni.

CALEA CĂTRE IDEAL

Nu vă puteți schimba viața în bine fără să vă schimbați conștiința. Dar o conștiință extinsă deschide posibilități nelimitate pentru toată lumea. Desigur, decideți: „Asta este, de mâine gândesc altfel!” - măcar naiv. Până la urmă, modul tău actual de a gândi este rezultatul muncii mai multor generații. Cu toate acestea, teutschs au dezvoltat un program care va permite tuturor să avanseze pe cont propriu. Se numește metoda IDEALĂ și înseamnă Individualizat - Ghid - Explicat printr-un program de acțiune - Scris într-o formă specifică.

Iată principiile sale de bază:

· Consideră-te de succes. Citiți despre oamenii de succes, asociați-vă cu ei. Amintiți-vă despre o singură lovitură, dar precisă, asupra țintei și nu despre rateuri. Eșecul face parte din succes. Pentru a învăța să mergi, trebuie să cazi (de mai multe ori). Fără căderi nu vor exista victorii. Ai mereu succes.

· Luați decizii. Indecizia este inerentă tuturor încă din copilărie. După ce am primit o palmă pentru ceva care ne-a făcut să zâmbim ieri, ne pierdem încrederea și începem să ne temem de consecințele acțiunilor noastre. Odată ce îți dai seama că ezitarea de a te ocupa de un proiect se datorează fricii tale de a vărsa vopsea sau de a veni târziu acasă de la școală, depășești tiparul de ezitare din copilărie. Acum trece mai departe. După ce ați cântărit argumentele pro și contra, luați o decizie informată și respectați-o. Practică pe cazuri minore. Decide cu fermitate ce să faci mâine sau cum să te îmbraci pentru o petrecere și fă-o. Creșteți treptat importanța deciziilor, disciplinați-vă creierul, forțați-l să se concentreze asupra a ceea ce este important pentru tine!

· Să poată vedea oportunitatea. Psihogenetica învață că posibilitățile fiecărei persoane sunt nelimitate, iar mintea ta știe acest lucru. Dar atotputernicia omului este limitată de axiomele impuse lui: „asta este imposibil”. Cu cât crezi mai mult că ceva este imposibil, cu atât devii mai slab. Sarcina ta este să oferi un argument convingător de ce ar trebui să atingi un obiectiv. Nu poți câștiga un milion de dolari pe an? Dar poți să faci cinci, zece mii? Ridicați treptat ștacheta, nu uitați să repetați „Pot!” – și chiar poți face orice!

· Vedeți totul ca fiind bun. Nu din filantropie abstractă, ci din motive complet egoiste. Subconștientul nu cunoaște împărțirea în personalități. Când spui (chiar pe merit) despre un coleg „Prost!”, creierul traduce aceste cuvinte în „Sunt un prost”, iar această credință te poate lovi în cel mai inoportun moment.

· Asigurați-vă că ați terminat ceea ce ați început.Aproape toată lumea are vise mari, dar doar câțiva le realizează. Iar motivul pentru aceasta este obiceiul de a întrerupe acțiunea, format în copilărie. Amintiți-vă de frazele care v-au însoțit constant viața de „non-adult”: „Du-te la cină - atunci vei termina jocul”, „Nu mai citești - este timpul să te culci” - intențiile părinților tăi, desigur, au fost cel mai bine, dar până la urmă ai dezvoltat un reflex - să nu-l termini, ceea ce dă plăcere. Sub influența tiparului de întrerupere, oamenii rup relațiile, părăsesc locuri de muncă promițătoare și abandonează proiectele dragi minții și inimii lor. Te poti recalifica doar prin monitorizarea scrupuloasa a indeplinirii chiar si a celor mai nesemnificative sarcini. Dezvoltând un nou obicei de finalizare, vei putea finaliza orice proiect.

· Nu-ți dezvălui sufletul. 
Dacă ați conceput un proiect grandios sau sunteți pe cale să finalizați o combinație profitabilă, nu trebuie să le spuneți celor dragi despre el. La nivel conștient, desigur, cel mai probabil te vor sprijini, dar în subconștient se poate strecura o veche credință: „Se supraestimează prea mult. De fapt, ea nu poate face față acestui lucru” sau „Întotdeauna alergând cu castele în aer, apoi totul se strică. Așa va fi și de data aceasta” - iar această convingere se poate dovedi atât de puternică încât va determina partenerul dvs. să refuze înțelegerea, iar examinatorul să dea, de exemplu, un „C”, deși pentru prima dată în viața ta ai învățat totul „excelent”. Împărtășește cu cei dragi ceea ce ai realizat deja. Luați exemplul puiului. La urma urmei, ea chicotește numai după ce a depus un ou.

· Asigurați-vă și monitorizați în mod constant tot ceea ce auziți. 
De regulă, monitorizăm cu atenție ceea ce mâncăm, dar din anumite motive le permitem celor din jurul nostru să ne toarne tot felul de deșeuri în urechi - plângeri, temeri, anxietăți, bârfe, sfaturi negative.

Atâta timp cât nu filtrezi ceea ce auzi, toate informațiile negative vor fi înregistrate în creierul tău necontrolate. Dacă, după ce te-ai încărcat cu ea, începi să te enervezi pe „binevoitorii tăi”, acest lucru nu va duce decât la o creștere a activității lor.

Prin urmare, după ce ai mulțumit interlocutorului tău pentru participare sau sinceritate, spune-ți mental: „Trebuie și voi avea succes”. Pune-ți o „dietă cu vești bune”. Dacă doriți să vă căsătoriți cu succes sau să vă salvați familia, comunicați doar cu cupluri fericite - și așa mai departe.

REȚETA

JOEL TEUCH le-a oferit elevilor săi un exercițiu special pentru a-i ajuta să învețe să se concentreze asupra binelui:

Imaginează-ți trandafiri care cresc în dreapta ta și buruieni în stânga ta. De fiecare dată când vă concentrați asupra bolilor sau vă imaginați necazuri, călcați în picioare trandafiri și udați buruienile. Și invers. Păstrează această imagine în cap și nu vei avea probleme în a alege gândurile potrivite.

DICȚIONAR DE PSIHOGENETICĂ

· Dorința interioară de bază (BID) - se formează la o persoană pe baza experienței și emoțiilor strămoșilor săi (ceea ce a fost experimentat cu 3-4 generații în urmă are cel mai puternic efect) și se manifestă în toate acțiunile.

· Consimțământul intern este o predispoziție inconștientă de a accepta atitudini sau influențe negative din lumea exterioară: consimțământul de a fi bolnav, de a fi sărac.

· Genograma – o diagramă construită pe fapte din istoria familiei, permițând unui psihogenetician să determine sursa problemei și să dezvolte pentru client o metodă individuală de depășire a influenței genetice limitatoare.

· Percepția suprasenzorială sau radarul inconștient este o frecvență determinată genetic de oscilații electromagnetice ale creierului care trimite semnale „indicative de apel” către lumea exterioară și atrage oameni care într-un fel sau altul completează modelul comportamental al unei anumite persoane. Huliganii etc. sunt atrași de lași

· Legătură funcțională în două sensuri - o conexiune energetică („electrică”) între doi oameni, în care unul poartă informații negative în subconștient: frică, dorință de accident, dezamăgire și a doua. le manifestă sau obligă pe primul să testeze. Și deși este general acceptat că prima este Victima, iar a doua este Chinuitorul, de fapt, Legătura Bilaterală Funcțională este construită pentru a îndeplini BID-ul primului.

PS „De ce”, l-a întrebat elevul pe Profesor după ani de lucru cu codul genetic, „încă nu pot face față emoțiilor? La urma urmei, am muncit atât de mult cu asta!” 
Profesorul a zâmbit tandru și trist: „Este imposibil să rezolvi totul într-o singură viață”, a răspuns el. – Sarcina noastră este să facem cât mai mult posibil. La urma urmei, suntem într-o călătorie fără sfârșit prin Infinit...”

(Publicat în revista Magic Cosmo - 02 2007 „Codul secret al generațiilor”)

Un comentariu:

  1. Foarte interesant text. S-au descoperit atatea lucruri in ultimul timp si totusi nicio modificare in tratarea noastra de catre 'specialisti'.
    Ceea ce inseamna ca trebuie sa facem un efort si sa descoperim lucrurile bune pentru noi pe cont propriu.
    O saptamana linistita, draga Nima!❤️😘

    RăspundețiȘtergere