"Nimic nu se compara cu efectul reconfortant si energizant al unei ciocolate calde in zilele friguroase de iarna.
Desi ciocolata calda este foarte populara mai ales pe timp de iarna, majoritatea retetelor de preparare folosesc pudra instant sau sirop de ciocolata cu continut mare de chimicale si conservanti.
Pentru a-ti prepara aceasta ciocolata calda sanatoasa ,nu e nevoie sa folosesti produse lactate sau prafuri de ciocolata scumpe.
Pentru a-ti prepara aceasta ciocolata calda sanatoasa ,nu e nevoie sa folosesti produse lactate sau prafuri de ciocolata scumpe.
Tot ce-ti trebuie sunt cateva ingrediente deosebit de sanatoase, ieftine si usor accesibile.
Reteta de preparare a ciocolatei calde sanatoase
Reteta asigura doua cani de ciocolata cremoasa si savuroasa!
Ingrediente:
– 200 de ml de apa
– 300 de ml de lapte de cocos ( se gaseste in orice supermarket)
– 1 lingura de pudra de cacao
– 1 lingura de ulei de cocos
– o lingura de miere sau poate mai mult, asta in functie de gustul fiecaruia
– putin piper
– o jumatate de lingurita de scortisoara
– o jumatate de lingurita de curcuma
Instructiuni:
1. Folosind un tel, bate bine laptele de cocos si apa intr-o cratita la foc mediu.
2. Inainte de a da in clocot, ia vasul de pe foc.
3. Transfera continutul intr-un blender din sticla.
4. Cerne pudra de cacao printr-o sita fina si presara-le peste laptele de cocos din blender.
5. Adauga si restul ingredientelor.
6. Omogenizeaza bine ingredientele la turatie mare pana ce laptele de cocos capata o consistenta spumoasa.
7. Bautura se serveste proaspata.
Proprietatile ingredientelor:
Uleiul de cocos si laptele de cocos protejeaza sanatatea inimii si a sistemului digestiv. Folosite in combinatie, ele regleaza nivelurile colesterolului si previn afectiunile cardiovasculare.
Scortisoara reduce concentratia glucozei serice si creste sensibilitatea la insulina, ceea ce poate sustine eforturile de pierdere in greutate si ameliora simptomele de diabet.
Cinamaldehida, un ingredient activ din compozitia scortisoarei, are efecte supresive asupra celulelor de cancer de colon si a celulelor canceroase hepatice.
Turmericul sau curcuma este un condiment cu proprietati anti-inflamatorii si antioxidante puternice . Efectele sale anticancerigene sunt dovedite . Administrarea de turmeric in combinatie cu piper negru creste eficienta terapeutica a acestui condiment cu peste 2000%.
Piperul reduce inflamatia , accelereaza metabolismul si previne complicatiile bolilor diabetice.
Proprietatile antioxidante ale prafului de cacao protejeaza celulele
nervoase, imbunatatesc functiile cognitive si amelioreaza dispozitia. Cacaoa reduce intensitatea reactiilor alergice si previne suprapopularea intestinelor cu bacterii nocive."
Reteta asigura doua cani de ciocolata cremoasa si savuroasa!
Ingrediente:
– 200 de ml de apa
– 300 de ml de lapte de cocos ( se gaseste in orice supermarket)
– 1 lingura de pudra de cacao
– 1 lingura de ulei de cocos
– o lingura de miere sau poate mai mult, asta in functie de gustul fiecaruia
– putin piper
– o jumatate de lingurita de scortisoara
– o jumatate de lingurita de curcuma
Instructiuni:
1. Folosind un tel, bate bine laptele de cocos si apa intr-o cratita la foc mediu.
2. Inainte de a da in clocot, ia vasul de pe foc.
3. Transfera continutul intr-un blender din sticla.
4. Cerne pudra de cacao printr-o sita fina si presara-le peste laptele de cocos din blender.
5. Adauga si restul ingredientelor.
6. Omogenizeaza bine ingredientele la turatie mare pana ce laptele de cocos capata o consistenta spumoasa.
7. Bautura se serveste proaspata.
Proprietatile ingredientelor:
Uleiul de cocos si laptele de cocos protejeaza sanatatea inimii si a sistemului digestiv. Folosite in combinatie, ele regleaza nivelurile colesterolului si previn afectiunile cardiovasculare.
Scortisoara reduce concentratia glucozei serice si creste sensibilitatea la insulina, ceea ce poate sustine eforturile de pierdere in greutate si ameliora simptomele de diabet.
Cinamaldehida, un ingredient activ din compozitia scortisoarei, are efecte supresive asupra celulelor de cancer de colon si a celulelor canceroase hepatice.
Turmericul sau curcuma este un condiment cu proprietati anti-inflamatorii si antioxidante puternice . Efectele sale anticancerigene sunt dovedite . Administrarea de turmeric in combinatie cu piper negru creste eficienta terapeutica a acestui condiment cu peste 2000%.
Piperul reduce inflamatia , accelereaza metabolismul si previne complicatiile bolilor diabetice.
Proprietatile antioxidante ale prafului de cacao protejeaza celulele
nervoase, imbunatatesc functiile cognitive si amelioreaza dispozitia. Cacaoa reduce intensitatea reactiilor alergice si previne suprapopularea intestinelor cu bacterii nocive."
(Cristian Iacov este autor - Secretele.ro)
***
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu