.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)
vineri, 23 octombrie 2015Jean-Paul Sartre spunea: Singuri, suntem cum nu se poate mai triști. Împreună, e un adevărat iad.
Chiar și un bărbat cum a fost Jean-Paul Sartre, un om de o mare inteligență, trebuia să spună că celălalt este iadul, că a fi singur este mai bine, că nu te poți descurca împreună cu altcineva. A devenit atât de pesimist, încât a spus că este imposibil să te descurci cu altcineva, că celălalt este iadul. În general, are dreptate.
Prin meditație, celălalt devine raiul tău. Însă Jean-Paul Sartre habar n-avea de meditație.


Acesta este misterul bărbatului occidental. Bărbatului occidental îi lipsește esenta vieții, deoarece nu știe nimic despre meditație, iar bărbatului oriental îi lipsește înflorirea pentru că nu știe nimic despre iubire.

Dar pentru mine, exact cum bărbatul și femeia sunt jumătățile întregului, la fel sunt iubirea și meditația. Meditația este bărbatul; iubirea este femeia. Întâlnirea dintre meditație și iubire este întâlnirea dintre bărbat și femeie. Iar prin această întâlnire creăm ființa omenească transcendentală – care nu este bărbat și nici femeie.
Iar dacă nu creăm omul transcendental pe pământ, nu există prea multe speranțe...

Osho,
„Când iubești”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu