.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




marți, 14 iulie 2020

***


"Exista 3 mari cosmaruri din care trebuie sa ne trezim, zice shamanul antropolog Alberto Villoldo:
- cosmarul sigurantei
- cosmarul mortii
- cosmarul iubirii

Cosmarul sigurantei e iluzia ca putem sa gasim siguranta in exteriorul nostru. 

Nu o vom gasi niciodata. 
Siguranta nu vine nici din contracte beton semnate, nici din mancatul vegan, nici din relatii aparent perfecte, nici din conturi bancare grase, nici din masina noua, nici din admiratia multimilor. Siguranta vine din certitudinea ca totul curge si e fluid, totul este in permanenta schimbare si ca esenta noastra ramane neschimbata indiferent pe ce rauri involburate, fluvii uriase si oceane furtunoase ne vom gasi la un moment dat.

Cosmarul mortii vine si ne face sa traim permanent cu frica si cu sentimentul ca orice facem este inutil. 

Doar cand ne vom experimenta si trai adevarata natura, cine suntem noi dincolo de invelisurile noastre, vom stii cu siguranta ca "moartea" nu e decat o poarta spre o noua existenta a noastra in alta forma si atunci vom trai in aceasta viata si in acest corp fara frica. 
DOAR cand ne vom experimenta macar odata natura reala.

Cosmarul iubirii vine din iluzia ca iubirea e o "moneda de schimb", ceva ce dam si primim si ca exista o persoana pe pamant care e atat de compatibila cu noi incar odata intalnita, putem uita de toti ceilalti si de intreaga existenta pentru ca acum avem pe cineva care ne face completi si suferintele noastre sunt alungate pentru totdeauna. 

Mare iluzie, care provoaca multa suferinta.
Iubirea este materialul din care este creata realitatea e o energie care curge si pe care o blocam cand inchidem inima cu frica. Iubirea n-are nicio treaba cu relatiile de cuplu care sunt minunate de altfel. 

Si iubirea poate sa se manifeste si in relatii de cuplu asa cum se poate manifesta in toate aspectele vietii. 
Cand muncim cu energia iubirii se cheama vocatie, cand ne bucuram de viata cu energia iubirii se cheama stare de prezenta, cand ne incarcam bateriile cu iubire se cheama conexiune.

Odata ce ne trezim din aceste 3 cosmaruri, TRAIM cu adevarat.
Nu mai repede.
Ne trezim?"



- art: Tomasz Alen Kopera


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu