.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




joi, 29 martie 2018

bătrânețe si frumusețe...neretușată


"Am găsit această fotografie, sincer mi-a plăcut. 
In sfârșit, am văzut și eu, o altfel de frumusețe, altceva decât ceea ce ni se vâră pe gât și cu care suntem îndopați, mai ceva ca gâștele. O frumusețe normală, naturală, neplasticată, neretușată. 
O frumusețe așa cum suntem toți, cum ești tu ,cum sunt eu... 
Suntem atât de obișnuiți să vedem tot felul de amărâte ...(și e adevărată afirmația, chiar de se supără cineva)....care se chinuie să arate bine, uitând de numărul anilor din buletin... 
Ni se vâră in ochi, atâtea "subțirele" cu balcoane cât mai țepene, si pielea cât mai fină....aproape că nu ne amendează că nu arătăm ca ele... 
De ce? 
Anii trec peste noi toți la fel.... 
Și eu și ea, cea trecută prin lama unui bisturiu celebru, tot acolo ajungem... 
Nu va interesa pe nimeni ce creme am folosit, nu ne va cere nimeni adresa esteticianului, nu ne va cântări nimeni kilogramele... Egiptenii aveau credința că in lumea de apoi li se va cântări sufletul,...într.o balanță se va pune sufletul și o pană..... 
Trebuie să ai grijă de corpul tău, el e casa sufletului în această existența, dat una e să ai grijă de el, să-l iubești, să-l respecți, iar alta e să-l chinui. 
Nu priviți la ceea ce se promovează, siluete, diete, suplețe...să fim serioși, sunt doar produse vandabile, modalitatea unora de a face bani pe spinarea fraierilor. 
Adevărata frumusețe e in ceea ce vezi atunci când privești in oglindă. 
Tu ești acela, un om unic, un om frumos, atât fizic cât și spiritual . Iubește-te așa cum ești și fii ceea ce vrei să fii tu, nu ceea ce vor alții."
(- scris de "Vorbe de scorpion" de pe FB)


Edith Kadar:
"Niveluri de conștiință.
Fiecare vede si înțelege după chipul si asemănarea proprie: cei de la nivelul instinctual vor vedea trupul ne-tânăr, cei de la nivel egotic se vor simți jigniti și ofensați; alții vor judeca, vor nega, vor blama. Dar vor fi si cei care vor vedea naturalul, frumusețea, viața așa cum e ea, fără corecturi.
Cu toții suntem frumoși, indiferent de vârstă.
Fiecare vârstă își are propria frumusețe și desăvârșire.
Fiecare rid e semnul unei lecții învățate și asumate.
Nu-ți fie rușine de tine si cu tine, Omule!
Perfecțiunea nu este ceea ce îți urlă revistele și televiziunea, ci este ceea ce ești atunci când îl simți în tine pe Dumnezeu.

Fii mândru de tine, OM divin!"


(- foto net)

2 comentarii: