.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




luni, 19 iulie 2010

Sentinta...



Eram deja langa zidul miscator si gris ...
Imi sprijineam palma pe usa masiva din aur .
Am cautat spre locul gardienilor ...uimita ca am putut trece de ei ... Erau linistiti si nemiscati .
Asa ca ...am impins in usa intredeschisa si am pasit intr-o sala inalta , cu coloane impresionante in stil si ferestre prin care intra o lumina laptoasa .Totul era din marmura cu un luciu ca de oglinda .
Mi-am vazut silueta reflectata in perete ...Purtam un fel de roba stacojie iar parul , alb era impletit intr-o coada lunga pe spate .Fata mea avea o expresie ...aspra!
In mana dreapta aveam un baston cu capul din piatra alburie, semitransparenta .
In mana stanga tineam, infasurata, o sfoara impletita rezistent, la capatul careia era legata o piatra asemanatoare cu cea a bastonului.
Linistita, m-am indreptat catre usa de la capatul salii ...Am simtit pasi in urma mea si am vazut ca ma urma o femeie cu voil pe cap ...Am continuat sa merg . Din fata s-a apropiat o a doua femeie care m-a anuntat speriata ca-n sala de baie , pe candelabru , este un sarpe...
Am intrat intr-o sala asemanatoare , doar ca in pardoseala erau mai multe cazi , nu prea adanci cu apa foarte limpede ...Iar pe candelabru , incolacit , era un sarpe ...azuriu stralucitor ...cu capul in aer, indreptat catre mine .
Am prins bastonul de la jumatate, iar cu stanga am inceput sa invart sfoara cu piatra la capat ...Am aruncat-o infasurandu-i capul ...L-am tras cu putere intr-una din cazi si cu bastonul am inceput sa-i lovesc capul sub apa ...Am vazut ca din capul zdrobit al sarpelui iese un cap de vultur ...dar am continuat sa lovesc ...pana au disparut solzii azurii , lasand corpul de sarpe golas ... Am dat uneia dintre femei sa tina capatul sforii pana apune soarele , zicandu-i ca abia atunci sa-l ingroape . Cealalta mi-a intins o panza alba cu care mi-am sters bastonul de apa ...Apa din cada era la fel de limpede ...nu era pic de sange ....
M-am intors cu gand sa parasesc sala ...dar in cadrul usii sta un batran cu plete si barba ...tinand , la un pas, in fata, un baston asemanator cu al meu, pe care se sprijina cu amandoua mainile ...Ma privea mustrator .
“ Ai ucis un Om ...L-ai ucis pe fiul Initiatului.”
Am impietrit , neindraznind sa intorc capul si sa privesc in cada .Am luat pozitia batranului , sprijinindu-mi amandoua mainile pe baston . Am plecat capul ...asteptand .
“A cerut sa vina el sa te invete “transformarea “...si banuiesc ca a vrut sa-ti faca o surpriza , venind chiar el transformat “
“Nimeni nu mai are ingaduinta sa te invete asa ceva ...”
“TREBUIA SA INVETI SA-TI FOLOSESTI PUTEREA SPIRITULUI SI A GANDULUI;
SI UNINDU-LE SA PATRUNZI IN SANGE ...CAT MAI PROFUND SA PATRUNZI ,
PANA SPARGI BARIERA MATERIEI;
SI TRECAND IN CAMPUL COMUN VIETUITORELOR
SA ALEGI O SINGURA AMPRENTA ...
SI SA TE TRANSFORMI IN ACEA VIETATE...
FARA SA FI ACEA VIETATE. “
“Aici a gresit trimisul ...a urmarit prada ( sarpele) ca sa prinda vanatorul ( vulturul) ...nu s-a hotarat la timp si a luat ambele amprente ...”
Am lasat bastonul jos, in fata , am ingenunchiat incrucisandu-mi mainile pe piept ...
Am plecat mai mult capul ...resemnata , asteptand sentinta ...

***
Dar ..m-a trezit o durere scurta , violenta in toata pielea corpului ...
Nu-mi amintesc sentinta ...

4 comentarii:

  1. Nu ştiu ce să spun de visul tău. Doar tu îi poţi înţelege semnificaţia.

    Eu o să plec o vreme. Ai grijă de tine.
    Cu bine şi mulţumesc pentru tot!

    RăspundețiȘtergere
  2. happy...
    Eu iti multumesc ...
    Te astept... si sa-ti fie bine !

    Caut simbolurile visului ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic ca a fost de bine. Ti-ai inabusit instinctele de teama de a fi prada dar si cele ucigase, de pradator. S-ar putea sa fii dezlegata de conditionarea lor acum, caci ambele sunt legaturi ale mintii foarte puternice.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dan...
    Multumesc !
    Dar cred ca-n lumea asta ...suntem si prada , dar si pradatori. Lupta este sa fie Echilibru !
    Mai caut si celelalte simboluri .Cand sunt "dusa " laga zidul miscator ( destul de rar !)...mesajul este serios . Totul este sa pot sa-l "dezleg".
    :))Si daca-l dezleg ...ce este sa se intample ...se intampla !

    RăspundețiȘtergere