.

"Etica: efortul seninătății de a înțelege lacrimile."
(Andrei Pleșu)

luni, 19 iulie 2010

Sentinta...Eram deja langa zidul miscator si gris ...
Imi sprijineam palma pe usa masiva din aur .
Am cautat spre locul gardienilor ...uimita ca am putut trece de ei ... Erau linistiti si nemiscati .
Asa ca ...am impins in usa intredeschisa si am pasit intr-o sala inalta , cu coloane impresionante in stil si ferestre prin care intra o lumina laptoasa .Totul era din marmura cu un luciu ca de oglinda .
Mi-am vazut silueta reflectata in perete ...Purtam un fel de roba stacojie iar parul , alb era impletit intr-o coada lunga pe spate .Fata mea avea o expresie ...aspra!
In mana dreapta aveam un baston cu capul din piatra alburie, semitransparenta .
In mana stanga tineam, infasurata, o sfoara impletita rezistent, la capatul careia era legata o piatra asemanatoare cu cea a bastonului.
Linistita, m-am indreptat catre usa de la capatul salii ...Am simtit pasi in urma mea si am vazut ca ma urma o femeie cu voil pe cap ...Am continuat sa merg . Din fata s-a apropiat o a doua femeie care m-a anuntat speriata ca-n sala de baie , pe candelabru , este un sarpe...
Am intrat intr-o sala asemanatoare , doar ca in pardoseala erau mai multe cazi , nu prea adanci cu apa foarte limpede ...Iar pe candelabru , incolacit , era un sarpe ...azuriu stralucitor ...cu capul in aer, indreptat catre mine .
Am prins bastonul de la jumatate, iar cu stanga am inceput sa invart sfoara cu piatra la capat ...Am aruncat-o infasurandu-i capul ...L-am tras cu putere intr-una din cazi si cu bastonul am inceput sa-i lovesc capul sub apa ...Am vazut ca din capul zdrobit al sarpelui iese un cap de vultur ...dar am continuat sa lovesc ...pana au disparut solzii azurii , lasand corpul de sarpe golas ... Am dat uneia dintre femei sa tina capatul sforii pana apune soarele , zicandu-i ca abia atunci sa-l ingroape . Cealalta mi-a intins o panza alba cu care mi-am sters bastonul de apa ...Apa din cada era la fel de limpede ...nu era pic de sange ....
M-am intors cu gand sa parasesc sala ...dar in cadrul usii sta un batran cu plete si barba ...tinand , la un pas, in fata, un baston asemanator cu al meu, pe care se sprijina cu amandoua mainile ...Ma privea mustrator .
“ Ai ucis un Om ...L-ai ucis pe fiul Initiatului.”
Am impietrit , neindraznind sa intorc capul si sa privesc in cada .Am luat pozitia batranului , sprijinindu-mi amandoua mainile pe baston . Am plecat capul ...asteptand .
“A cerut sa vina el sa te invete “transformarea “...si banuiesc ca a vrut sa-ti faca o surpriza , venind chiar el transformat “
“Nimeni nu mai are ingaduinta sa te invete asa ceva ...”
“TREBUIA SA INVETI SA-TI FOLOSESTI PUTEREA SPIRITULUI SI A GANDULUI;
SI UNINDU-LE SA PATRUNZI IN SANGE ...CAT MAI PROFUND SA PATRUNZI ,
PANA SPARGI BARIERA MATERIEI;
SI TRECAND IN CAMPUL COMUN VIETUITORELOR
SA ALEGI O SINGURA AMPRENTA ...
SI SA TE TRANSFORMI IN ACEA VIETATE...
FARA SA FI ACEA VIETATE. “
“Aici a gresit trimisul ...a urmarit prada ( sarpele) ca sa prinda vanatorul ( vulturul) ...nu s-a hotarat la timp si a luat ambele amprente ...”
Am lasat bastonul jos, in fata , am ingenunchiat incrucisandu-mi mainile pe piept ...
Am plecat mai mult capul ...resemnata , asteptand sentinta ...

***
Dar ..m-a trezit o durere scurta , violenta in toata pielea corpului ...
Nu-mi amintesc sentinta ...

4 comentarii:

 1. Nu ştiu ce să spun de visul tău. Doar tu îi poţi înţelege semnificaţia.

  Eu o să plec o vreme. Ai grijă de tine.
  Cu bine şi mulţumesc pentru tot!

  RăspundețiȘtergere
 2. happy...
  Eu iti multumesc ...
  Te astept... si sa-ti fie bine !

  Caut simbolurile visului ...

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu zic ca a fost de bine. Ti-ai inabusit instinctele de teama de a fi prada dar si cele ucigase, de pradator. S-ar putea sa fii dezlegata de conditionarea lor acum, caci ambele sunt legaturi ale mintii foarte puternice.

  RăspundețiȘtergere
 4. Dan...
  Multumesc !
  Dar cred ca-n lumea asta ...suntem si prada , dar si pradatori. Lupta este sa fie Echilibru !
  Mai caut si celelalte simboluri .Cand sunt "dusa " laga zidul miscator ( destul de rar !)...mesajul este serios . Totul este sa pot sa-l "dezleg".
  :))Si daca-l dezleg ...ce este sa se intample ...se intampla !

  RăspundețiȘtergere