.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)
sâmbătă, 14 aprilie 2012

Lumina învierii...


"În noaptea învierii flacăra lumânărilor aprinse în candele are proprietăţi aparte, dar oamenii nu o sesizează de cele mai multe ori. Lumina trecând de la unul la altul în cadrul ritualului vestind învierea, nu rămâne la fel. Uitaţi-vă la flăcările lumânărilor ţinute în mâini de oameni în jurul bisericilor şi veţi vedea că sunt diferite. Unele au dimensiuni mai mari, altele sunt colorate diferit, unele mai fumegă, altele sunt strălucitoare. În funcţie de cum arde flacăra lumânării ţinută îm mână de cineva se pot spune foarte multe lucruri despre acela. Cel mai rău e când o flacără fumegă. Ea semnifică egoism şi persoana în cauză ar trebui să-şi îndrepte atenţia şi spre alţii, eventual să ajute pe cineva. Dacă flacăra pâlpâie înseamnă că persoana în cauză nu ştie adesea ce vrea, este nehotărâtă şi va trebui să-şi clarifice ideile. O flacără foarte mică semnifică multă răutate manifestată nu numai faţă de alţii ci şi faţă de sine, o autocritică exagerată, etc. O flacără foarte mare semnifică o persoană imprudentă, colerică cel mai adesea, ce-şi pierde controlul uneori. O flacără roşiatică poate semnifica un ateu ce a nimerit şi el pe acolo, sau o persoană prefăcută, lipsită de preocupări spirituale. O flacără gălbuie arată o persoană fricoasă, pe care nu te poţi baza de cele mai multe ori. Flacăra cea mai frumoasă este cea cu tente albăstrui. Aceasta este flacăra învierii. Mulţi oameni merg la înviere, dar nu toţi o primesc. Este o flacără rece şi dacă este suficient de mare puteţi proba că nu vă arde. Persoanele cu adevărat credincioase, cu o credinţă înţeleaptă, nu bigote, vor simţi o răcoare plimbându-şi flacăra învierii pe faţă!!! Sunt rare astfel de persoane, dar există. Noi ne vom mulţumi să constatăm reflexe albăstrui în flacăra lumânării ce o vom ţine în mână în noaptea învierii, care ne va dovedi că ni se oferă şanse spre mântuire şi că suntem pe drumul cel bun. Poate veți spune că și materialul din care e făcută lumânarea sau candela influențează flacăra. E adevărat dar și acesta depinde de cel care o ține în mână. O persoană cu adevărat credincioasă va avea o lumânare de calitate mai bună decât una zgârcită, dar câmpurile energetice ale persoanei interferând cu energia lumânării va conduce către anumite calități ale energiei rezultante și implicit ale flăcării. Privind în jurul nostru vom cunoaşte mai bine lumea în care trăim şi vom afla lucruri interesante despre oameni."

Dumitru Hristenco

8 comentarii:

 1. și cunoașterea dezvăluită nu poate decât să ne facă mai buni, să dorim numai flăcările albastre, care apropos sunt în fiecare din noi, la nivel de adn, mici phoenicși arzând la infinit, cu potențial nelimitat. totul e să avem încredere în energia spiritului nostru și să o lăsăm să se manifeste.
  Cristos s înviat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dap ! Cunoasterea cea tacuta a trupului nostru ...El stie cum sa-si manifeste ROGVAIVUL fara ca mintea sa se prinda de asta :))
   Flipi >:D< cu admiratie !

   Adevarat a inviat !

   Ștergere
 2. Nimaaa...
  De la o vreme ma faci sa am ades momente de "WOW". E fain si interesant ce spune Dumitru Hristenco. Multumesc >:D< :)

  Iti doresc o sarbatoare de Paste in care sa simti ades nevoia sa zici "WOW"! <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3181883&path=83557

   Ștergere
  2. 0ana...Hristenco este Maestrul meu in Reiki .

   waw ! Draga mea !

   Ștergere
  3. karma...>:D< Minunata animatia ! Multumesc ! :*

   Ștergere