.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




sâmbătă, 23 octombrie 2010

dafinul


("Efecte psihomentale si spirituale
Dafinul trezeste mintea si simturile, el amplifica perceptia subtila. La nivel psihomental trezeste starea de dinamism, de expansiune conferindu-ne atitudinea specifica unui invingator. Purifica fiinta si ii ridica nivelul de vibratie.
Confera mintii claritate, detasare si masura - in corelatie cu gustul eterat aromat, legat de continutul de ulei volatil si lactone - reflectate intr-o atitudine echilibrata, cumpanita si moderata, intelegatoare si toleranta. Confera sentimente inaltatoare, aduce armonie si echilibru, temperand excesele de orice fel. Cuprinderea afectiva se aliaza bunului simt, fara a stirbi limpezimea si obiectvitatea judecatilor. Patrunzatoare, mintea sondeaza adanc, percepe clar si accepta cu intelepciune, sesizand rostul profund al oricarui eveniment. Planta incurajeaza, intareste si sustine fiinta in momentele dificile, conferindu-i detasare de framantari prin intelegerea lor si constientizarea fortei launtrice si a potentialului evolutiv propriu. Ii da incredere in sine si o indeamna la indrazneala, la actiune transanta si rapida, hotarata si focalizata - intregul univers se transforma in bine. Schimba radical perceptia si perspectiva asupra lucrurilor. Inlatura frustrarile si prejudecatile, ridica fiinta din rutina. ii restructureaza si reorganizeaza corpul eteric si cel mental-emotional, recanalizandu-i energiile, ca pentru un nou inceput. Purifica, decongestioneaza, elimina tot ceea ce este greu. Tonifica, revigoreaza, insufla vioiciune si prospetimea primaverii, putere si dinamism. Este ca un triumf, o izbanda a soarelui asupra umezelii cetoase - forta virila a lui Marte armonizata de intelepciunea si echilibrul lui Mercur." -sursa:w.w.w.amnro.net )

7 comentarii:

  1. Sa fie intamplator faptul ca dupa mult timp am gatit cu dafin intr-un moment in care aveam nevoie de efectele lui...cat despre copaci, de ce mie mi se parea că isi iau zborul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu asa credeam cand eram mica... Ca brazii sunt pomii carora le cresc aripi sa zboare in Cer...
    ...Eu inca mai cred ca sunt un brad care asteapta sa zboare la cer...

    RăspundețiȘtergere
  3. Bunica-mea, fie-i tzarana usoara punea dafin la plachie si la friptura de vitel la tava, pe cata vreme imparatii si poetii romani fie-le tzarana usoara, si-l puneau pe cap. Cata, nestiinta!

    RăspundețiȘtergere
  4. PTRU...
    "Baca..laureatii" sau "laureatii"...
    Cata stiinta !

    Buna, buna ,plachia si friptura de vitel la tava ! Dupa asa bunatati vom lua o "atitudine de invingatori "...si ridicam un pahar cu vin :D

    RăspundețiȘtergere