.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




sâmbătă, 4 septembrie 2010

"Cele ce sunt cu neputinta ..."


"- Ca mai lesne este a trece camila prin urechile acului decat sa intre bogatul in imparatia lui Dumnezeu.
- Zis-au cei ce ascultau: Si cine poate sa se mantuiasca ?
- Cele ce sant cu neputinta la oameni sant cu putinta la Dumnezeu ."
( Luca 18: 25-27 )

25 de comentarii:

  1. Da, Nima, sunt destui care trec şi e minunat că e aşa.
    Cei care trec acum, au câştigat şi dovedit prin credinţă, iubire şi smerenie că o pot face. Au urcat desculţi pe poteca îngustă şi spinoasă.
    Dar postarea mea se referea la o altă categorie de oameni, credeam că s-a înţeles asta.
    :(

    RăspundețiȘtergere
  2. :)
    Voi treceţi şi eu rămân...
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragele mele...

    Toti trecem !
    Tre sa mai citesc odata ...M-am grabit :D

    Odata ce am ajuns la acesti ani ...inseamna ca am urcat "poteca".
    Am dus acest trup in Viata !
    Am rezistat !
    Si nici nu stim cine a dovedit Credinta, Iubire si Smerenie ...Nu stim NOI!
    Ce stim noi ?!!
    Adevar in oglina ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ramai tu ...Raman cu tine !
    Nu ramane nimeni in urma !
    Ne tragem una pe alta , ne impingem :))

    Hai, Happy !Nici un Om nu are dreptul sa dea "verdictul " !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-eşti tare dragă!
    Aşa este, niciun om nu poate da verdictul.
    :)
    Însă "rămasul" meu e...o alegere personală, nu un verdict.
    Iar în privinţa postării, am ascuns-o căci mi-e greu de câte ori sunt inspirată să scriu astfel de lucruri. Nu-mi produce nicio bucurie.

    RăspundețiȘtergere
  6. A disparut blogul Chrisei...
    Ufff!...Gata , a aparut blogul Chrisei !

    Blue...
    "Ca unde este multa intelepciune este si multa amaraciune, si cel ce isi inmulteste stiinta isi sporeste suferinta ."( Ecclesiastul 1:18 )

    "Bogatia" asta ( multa stiinta !), duce la indoiala ...
    Am ales "sa stim cine suntem", in loc sa ne straduim "sa fim "!

    RăspundețiȘtergere
  7. :)

    Nu ştiu dacă e vorba de înţelepciune, dar se întâmplă să-mi fie relevate lucruri care mă dor tare. De spus/scris, trebuie să le spun/scriu, fiindcă ele-s ale tuturor. Dar mă amărăsc nespus când am de dat veşti triste. Şi din tot ce mi s-a relevat atunci, acest fragment mi se pare tare dur:
    "...Şi aşa cum la Turnul Babel li s-au amestecat limbile, acum li se amestecă cunoaşterea. Ştiinţa, religia, filosofia bâjbâie şi se încurcă în noţiuni şi teorii, iar intuiţia şi revelaţia merg doar până la un punct. Dincolo de acel punct, vor eşua să treacă. Fiindcă toţi s-au dovedit nevrednici de acest Adevăr."

    RăspundețiȘtergere
  8. Blue, ai incredere si in ce spune Ni, eu cred ca le spune bine...
    Am avut candva o viziune atat de frumoasa incat am pastrat lacrimi de bucurie in suflet mult timp. Si azi ma simt reconfortata cand imi amintesc de ea. Eram undeva si vedeam lumea ca pe o tipsie argintie. Si am fost trasa inca mai departe si in dreapta ei era o scara. Si Mana cea Puternica a luat tipsia si a mai urcat-o o treapta... apoi alta..
    Am stiut atunci ca ni se dau sfaturi pentru a ne invatat treptat cate ceva, dar de mers mai departe TOTI mergem, chiar daca fiecare are drumul sau. Am stiut ca intr/adevar Tatal Nostru ne ia pe toti si ne urca mai departe, si acolo, pe treapta care vine, avem timp sa recuperam toata nestiinta pe care am avut-o atunci cand eram cu un pas mai mici.
    Ar vrea unii sa ne lepadam de altii, dar El nu se leapada de noi.
    Asa cel putin simt si eu.
    Iar daca trebuie sa ajutam si noi, la randul nostru, sa invatam sa o facem, vom ramane si-o vom face...
    Caci oricat ne-ar fi de greu - altora le este si mai greu...

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Ni, m-am lamurit de ce ne tot fenteaza Google, a scris undeva, inainte de postare, unde se tot face publicitate unor setari. Vrea sa preiau noul Google - Google Chrome, spune acolo ca, daca vrem sa nu se mai intrerupa, sa luam GoogleChrome. Mie dl. care imi aranjeaza PCul mi-a spus ca nu este mai bun decat varianta actuala, Mozilla, dimpotriva.. Acum, m-am saturat sa se tot joace acestia cu noi, sa vad de unde iau Chrome.
    Multumesc pentru atentie, pentru bunavointa!!
    Imbratisari din tot sufletul, pentru amandoua!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hmmm...Inteleg ?
    Accepta ce ti se releva. Esti instiintata dar nu poti schimaba nimic .Se intampla si-atat !
    Suntem in materie si trebuie sa acceptam cat poate duce materia.
    De ce sa trecem de punctul asta?
    Ce as face eu cu un Adevar care nu functioneaza AICI?
    As tanji dupa el si nu as mai trai ...
    :)))Suntem niste nevrednici ...supravegheati!
    Bucura-te draga mea ! Tie un Supraveghetor iti trimite vesti .

    RăspundețiȘtergere
  11. Le accept, fii fără grijă. :)
    Adevărul funcţionează AICI! Sau, "şi aici". Dar, aşa cum mi s-a spus, sunt prea puţini cei care ajung să-l cunoască fiindcă l-ar folosi ca pe o afacere, pentru a câştiga de pe urma lui şi a-i domina pe ceilalţi. Ori astfel se limitează şansa celor care ar beneficia de pe urma lui.
    Dragul meu Supraveghetor mi-a fost mereu alături. Mă bucur de asta şi-i sunt recunoscătoare, dar îmi pare rău pentru oamenii care mai au de aşteptat până să le vină rândul la ... trecere.
    Însă, regulile sunt reguli, iar rostul lor e bine stabilit şi demn de urmat, aşa că e de prisos să comentez.
    Prin urmare, voi plecaţi - eu rămân.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Blue, eu chiar as vrea sa raman aici, nu stiu daca ma poti crede! Ceea ce va fi ...va fi ceva special de frumos... Cum a fost odata si inca mult mai mult pe de-asupra!! Viziunea mea asupra viitorului nu este catusi de putin deplasata, samanatorista si alte cele, ci chiar foarte realista. Ceea ce scriu pe site este ceea ce a fost. Stiind ce este acum, cu atat mai mult eu spun ca am fost - ca intotdeauna de fapt cand expun o cercetare - foarte severa, concentrata si concreta. Acum, depinde de inclinatiile sufletului fiecaruia.
    Dar iti repet, tare as fi vrut sa raman...

    RăspundețiȘtergere
  13. Păi, Crisule, trecerea e spre o existenţă cu posibilităţi extinse. Cred că firea ta cercetătoare şi dornică să exploreze îşi va găsi mult mai bine rostul acolo. Şi aici utilitatea ta a fost uriaşă, dar presupun că vine vremea să pătrunzi în locuri pe care nici măcar nu le-ai visat. Sau, dacă ai trecut pe-acolo în "recunoaştere", atunci vei avea posibilitatea să studiezi pe îndelete şi să te bucuri toate minunăţiile acelea.
    Aici, va mai fi încă o vreme nevoie de "muncă brută". Dar, măcar, o bucurie mare am şi eu: se pare că s-a reuşit împăcarea celor două genuri. Adică, bărbatul şi femeia au incetat "războiul" de 2000 ani. Ufff, măcar atât şi tot merită un chiot de fericire, nu?! Acum urmează să reînveţe să se iubească cu adevărat. Şi odată cu asta, multe lucruri se vor repara. Abia atunci lumea aceasta va trăi frumos.
    :)
    Ştii, acum am înţeles că atlanţii au reuşit o înălţare în masă. Ei s-au ridicat cu toţii într-o nouă dimensiune existenţială.

    RăspundețiȘtergere
  14. Această înălţare ar fi trebuit să se producă şi acum pe mase mult mai mari de oameni, dar... :(
    E ceea ce mi s-a spus în pasajul acela. Se vor înălţa "pe sărite", nu pe comunităţi, ca altă dată. De aceea eram tristă.

    RăspundețiȘtergere
  15. Lumi, hai sa ti spun cum vad eu aceasta schema, de multi ani, si pe care o regasesc logica, foarte normala in ceea ce scrii mai sus. Doar ca nu este de loc de luat in sens rau, trist, ca pe ceva dur, pedepsitor.
    Atlanţii da, s-au "înălţat" prin toată această epoca de 10.000 ani care a trecut de la retragerea lor din timpul ultimei glaciatiuni. S-au retras in astral de unde au asteptat un timp pentru a fi re-creata lumea cea noua, dupa care au inceput din nou sa se intrupeze. Scriu pe scurt, toata perioada o voi detalia pe mii de pagini si se va intelege totul perfect.
    trecerea prin ultimii 7000 ani a fost plina de invataturi, de formare de noi intelegeri si puteri. Puterile cele mai mari au fost in sensul de a nu se mai intrupa in grup compact intr+un singur popor, asa cum aveau loc intruparile inainte de Iisus.
    Laora actuala se pot intrupa in grupuri familiale intr-un grup de state (popoare) alăturate, pe vaste teritorii, ceea ce este o mare realizare, INĂLŢARE.
    Din aceasta postura vor pleca, pe grupuri care vor finaliza necesitatile pt. care au venit candva pe Pamant. Inaltarea pe mase mare ar fi putut sa se faca, nu "trebuit" pt. ca nimeni nu forteaza pe nimeni in lumea Creatorilor. Doar noi, oamenii, ne fortam unii pe altii, pana cand vom invata sa nu o mai facem.
    (trebuie sa segmentez).

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga Ni, poti sa ne mai suporti niţeluş? daca tot am inceput aici, inca un picut de spatiu mai da-ne si noua!!!
    (Obrăznicătura de mine ştie că ne suporti, şi merge roşind ca o domnisoara de 15 ani mai departe!!!)

    Astfel incat, plecarea se va face pe bucatele, pe grupuleţe, dar asa si trebuie, iar grupuletele fac la un loc acele blocuri piramidale cu care va tot împoi eu capetele de un an de zile! Drumul se va face tot in trepte ca si la venire, dar in fiecare treapta de călătorie de intoarcere se va invăţa ceva in plus, se va consolida ceva.
    Multe lucruri de finete şi multe consolidări vor rămâne pentru călătoria următoare in aceasta lume, cand cu totii vom avea mai multa putere, mai multa pricepere - forta spirituala si experienţă de fapt.

    Amanuntele, cunoasterea celor dinainte si celor de acum creeaza de fapt intelegerea celor care vor veni. In aceasta lume, totul este o impletire care cuprinde, printre altele, o logica a secventelor de intelegere si a simultaneitatii de desfasurari din care putem prinde la un moment dat poate doar 2 3 . Dar in timp vin la intelegere si altele si, chiar daca ele se desfasoara simultan, le cunoastem separat si apoi le intelegem simultan.
    Si astfel putem avea imagini complexe ale realitatii noastre de orice fel.
    Astfel incat nu degeaba ti am spus "Capul sus!" Nimeni nu e lasat de izbeliste, fiecare suflet e salvat in felul lui. Cu totii ne intalnim candva, undeva, lucrand umar la umar pt. alte generatii de spirite care sunt pe acelasi drum.

    Sigur aceasta este intelegerea mea. Normal ca nu impun nimanui nici o parerea a mea, eu doar expun, dar sa stii ca eu cred din tot sufletul meu in toate acestea, in faptul ca răul este primul lucru pieritor pt. spiritul care devine mai bun, cu fiecare rautate pe care ajunge sa o constientizeze si sa si-o alunge.
    Si e cert ca ajunge, mai devreme sau mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acum am sosit de la "marshaluitul" de seara .

    Nu mai ajung la sala decat dupa restante. .
    Mi-au reprogramat examenele intre 8 si 14 septembrie . Sunt singura cu atat de multe restante :(

    Citesc cu atentie .
    Ma simt onorata ca sunteti aici .
    Cu dragoste si recunostinta !

    RăspundețiȘtergere
  18. Noi suntem onorate, Ni!!
    Tot respectul din partea noastra!!
    Si dragostea, si sustinerea.
    Gata, nu mai vorbim pana dupa restante. Nu esti singura, capul sus!! nu te descuraja, caci le vei lua si vei merge mai departe. Trebuie sa vrei sa mergi mai departe, stiu ca e greu - dar poti sa faci acest lucru!!
    Ingeri si oameni sunt cu tine, si stiu ca nu te indoiesti de acest lucru.
    Spor la treaba!! Si eu ma duc acum la scoala mea, chiar daca este un altfel de scoala!! Dar invat si eu de la 5 dimineata la 12 noaptea!!
    Acum mai am un sprijin in plus: cele 2 energizari - autotratamente de fiecare zi!! ESTE ULUITOR CAT DE MULT POATE AJUTA!!
    Gata, de acum am disparut de pe scena!!
    Somn usor, spor in toate si ne intalnim pe 15!!
    >:D< >:D< >:D< !!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Înteresantă completarea ta, Cris. Sunt informaţii la care eu n-am avut acces.
    Doar un lucru aş vrea să clarific: pentru mine povestea asta cu "masele" are conotaţie de număr de indivizi care trec cu toţii, odată. Ceea ce voiam să spun este că-s mai puţini acum, decât s-ar fi dorit să fie. Dar, fireşte că toţi vor trece la un moment dat. Departe de mine să mă-ndoiesc de asta. De fapt, ştiu prea puţine ca să-mi permit să emit vreo părere despre ce va fi să fie.
    Ştiu doar că eu am ales să rămân. Dar ce înseamnă asta şi ce urmări presupune, habar-n-am.

    Mulţumesc de lămuriri. La fel şi ţie, Nima, pentru bunăvoinţa de a găzdui aici această conversaţie.
    Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
  20. Autotratamente, tratamente la distanta, scanuri la telefon...dragele mele cuartzuri , dragele- mele- entitati- luminoase-asemeni-unor-anemone...dar mai presus de ele vorbele cu oamenii . Gesturi, ochi ,timbrul vocii ...Impresiile de dinainte de a ma intalni cu ei , impresiile dupa ce au plecat ..."De ce "-uri...Pe unii ii iubesc , pe altii nu-i iubesc ...dar ii apar pe toti ...

    RăspundețiȘtergere
  21. happy...
    Vei afla mai multe .Eu de 10 ani tot aflu ...cate putin . Uneori refuz sa particip .Uneori , dupa asa informatii...ma cred dusa cu pluta si merg la psiholog-psihiatru ...de a ajuns psihiatru sa se initieze in Reiki si Silva :))
    Rabdare ! Se vor lamuri multe fara sa ne chinuim atat cu intrebarile ...

    RăspundețiȘtergere
  22. Psihologul ( draga mea L.) este o buna prietena .

    RăspundețiȘtergere
  23. ..........................................................................
    >:D< >:D< !!!!!!!!
    :))))) !!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. :)
    Sunt convinsă că ai dreptate, Nima.
    O vreme am citit mult, încercând să-mi explic propriile stări şi întâmplări prin care treceam. Plecam de la fenomen spre teorie, fiindcă, la fel ca tine, ajunsesem să-mi pun serios problema sănătăţii mentale. Totuşi, realitatea îmi valida aceste trăiri, deci concluzia era că o "nebunie" care se verifică în interacţiunea cu ceilalţi, o "alienare" care era capabilă să-i ajute, să-i elibereze de anumite suferinţe sau să-i înveţe oarece, ar fi trebuit să fie ceva bun.
    Cum lecturile au ajutat doar până la un punct, am decis că ar fi înţelept să mă rog de ajutor ca să pot pricepe. De atunci, la fel cum spui şi tu, cunoaşterea a venit mai mult prin revelaţie şi de aceste informaţii am fost mai sigură decât de altele, fiindcă le simţeam ca fiind adevărate.
    Şi eu zic că e normal să primim cunoaşterea cu linguriţa, funcţie şi de nivelul de înţelegere la care ne aflăm fiecare. Altfel, aşa cum spunea şi Cris, e ca şi cum am primi mărgaritare, deşi suntem "porci".
    Eu, acum, de exemplu, sunt fericită şi mulţumesc Cerului că v-am întâlnit.

    Cu drag,

    RăspundețiȘtergere