.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




joi, 29 iulie 2021

Oglinzile Eseniene

 

Cele 7 oglinzi Eseniene from Energia Constiintei on Vimeo.


"Oglinda 1: Ceea ce vezi in exteriorul tau este o reflectie fidela a ceea ce esti tu in acel moment.
(Tine minte ca oglinzile reflecta atat constientul cat si subconstientul).

Oglinda 2: Atragi ceea ce judeci.
Vei observa deseori acest tipar in multiple aspecte ale vietii tale daca esti foarte atent. Tine cont de faptul ca exista o mare diferenta intre a judeca si a observa. Una este sa ai preferinte (discernamant) si cu totul altceva este sa emiti o acuzatie cu privire la ceva anume. Iar atunci cand judeci, lucrurile la care opui rezistenta sunt, de fapt, cele pe care le hranesti si le atragi in viata ta.

Oglinda 3: Cea de-a treia oglinda iti va arata ceva ce ai pierdut, la care ai renuntat sau care ti s-a luat.
Cand vedem ceva ce iubim si ne dorim in cineva, este, de fapt, ceea ce am pierdut, am dat sau ni s-a furat din propria noastra viata. Fiecare relatie interumana reflecta relatia cu propriul nostru sine si deseori incercam sa redobandim acel ceva pierdut cand eram copii. Poate fi vorba de bucurie, inocenta, cinste si integritate, curaj sau iubire, pe care sinele incearca sa le redobandeasca.
In aceasta oglinda isi are originea, printre altele, gelozia.

Oglinda 4: Reflecta o iubire uitata
Poate fi vorba de un mod de a trai, o relatie pierduta sau neterminata. Deseori sunt experiente dintr-o viata anterioara care s-au terminat cu o concluzie gresita. Acestea se vor tot repeta pana cand se va ajunge la concluzia corecta si sufletul va dobandi intelepciune prin lectia invatata.

Oglinda 5: Oglinda unui aspect al mamei sau al tatalui care se manifesta.
Se spune ca atunci cand ne casatorim, cautam un partener care sa semene cu mama sau cu tatal nostru. Si deseori ajungem sa imitam comportamentul sanatos sau nesanatos al parintilor nostri, pe care l-am invatat in copilarie. Cand eram copii, parintii erau ca niste semizei pentru noi, iar aceasta oglinda este o reflectie a relatiei noastre cu altii si cu principiul de Dumnezeu/Mama si Tata Ceresc.

Oglinda 6: Noaptea intunecata a sufletului – partile reprimate ale sinelui pe care le-ai condamnat se vor reflecta prin oameni sau situatii care apar in viata ta.
Daca avem o puternica incarcatura emotionala fata de o persoana sau o experienta, atunci e bine sa incercam sa intelegem ce element profund sau reprimat din noi insine ne reflecta persoana sau experienta respectiva. In momentul in care ne dam seama care este acesta, atunci vom putea incepe sa ne vindecam.
Dumnezeu nu da niciodata unui om mai mult decat poate duce si cand ne confruntam cu o situatie dificila avem de ales sa o intampinam ca pe o manifestare puternica a lui Dumnezeu sau sa ne comporta ca niste victime.
De multe ori, cele mai reprimate parti ale noastre sunt si cele pe care le gasim cele mai atragatoare intr-un partener! Scopul acestui fenomen este sa ne vedem pe noi insine ca intreg, pentru a ne intregi si a fi completi.

Oglinda 7: Oglinda conceptului de sine atat la nivel constient cat si subconstient.
Vei intalni oameni care oglindesc parerea pe care o ai despre tine. Aceasta poate fi cea mai puternica oglinda, pentru ca nu tot timpul suntem constienti de relatia cu noi insine.
Cei din jur ne vor percepe si se vor purta cu noi asa cum noi ne purtam fata de noi insine.
Daca avem o stima de sine scazuta si nu ne acceptam propria frumusete si intelepciune, nici altii nu o vor recunoaste. Daca suntem plini de manie, amaraciune si lipsiti de iubire fata de altii, la fel vor reactiona si ei in relatie cu noi. Daca ne schimbam perceptia fata de noi insine, schimbam intreaga lume. Poate ca este timpul sa fim mai plini de bunatate, iubire si compasiune fata de noi insine si fata de ceilalti.
De exemplu, daca te surprinzi mereu spunand ca “oamenii profita de mine” inseamna ca, de fapt, tu esti cel care profita de propriul tau timp, energie si resurse pentru a le face altora pe plac. Oamenii care iti apar in viata si “profita” sunt invatatorii tai, reflectand felul in care te tratezi pe tine insuti.

NU UITA:
Fiecare eveniment reflectat este o oportunitate de a te cunoaste mai bine pe tine insuti. Durerea sau frustrarea au rolul de a ne calauzi catre acea parte fragmentata din noi insine care trebuie intregita.
Cand esti pe pilot automat, nu creezi in mod constient. Ceea ce creezi/emiti sunt doar urmarile felului in care ai fost programat in copilarie. Cu cat punem mai multa intentie in fiecare moment, emotie sau gand, cu atat ne aliniem mai bine la cursul vietii.
Cu cat suntem mai constienti de fiecare moment la timpul prezent (aici si acum) cu atat va fi mai usor sa recunoastem lectiile pe care universul ni le da.
Oglinzile devin tot mai subtile odata cu trecerea timpului."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu