.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




joi, 30 ianuarie 2020

"Nu dati cele sfinte cainilor, nici nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor, ca nu cumva sa le calce in picioare si, intorcandu-se, sa va sfasie pe voi". (Matei 7)


***
"Există mulți oameni care vor lua de la tine dragoste, înțelegere, ajutor, le vor molfăi și le vor lăsa la o parte, pentru a lua mai mult și a te lipsi de lumină.
Există oameni care nu vor să dea nimic înapoi, dar vor să ia cât pot fără să aprecieze pentru că nu le pasă de fapt decât de propria persoană…
Dumnezeu ne învață să fim buni, dar nu proști.
De aceea, ne învață să ne protejăm sufletul de cei care vor să ni-l sfâșie.
Mulți ne vor sta aproape atunci când ne va fi bine, când vor avea beneficii de pe urma noastră, iar atunci când vor veni vremuri grele se vor îndepărta și își vor găsi pe altcineva căruia îi merge bine.
Chiar și după tot ce au cules de pe urma ta, tot vor găsi ceva care nu le va conveni, tot vor arunca cu cuvinte urâte la adresa ta când vor avea ocazia.
Lăsați-i să facă cât pot….
Sunt oameni care ne vor oferi toate motivele să îi urâm.
Singurul lucru bun pe care îl putem face față de ei este să nu îi urâm, ci să îi lăsăm să fie așa cum consideră ei că le e bine.
Degeaba le povestim despre credință, despre binecuvântare, despre iubire și despre respect.
Degeaba le suntem aproape, degeaba încercăm să îi motivăm să meargă mai departe dacă ei pur și simplu nu doresc lucrurile acestea, dacă lor le convine modul lor de a fi… ba mai mult, dacă le place!
Tu rămâi tu: rămâi curat, rămâi frumos, rămâi alături de Dumnezeu.
Nu te deda la practici urâte, murdare, spurcate.
Nu te umple de mânie și de invidie când vezi că alții reușesc. Bucură-te de tot ce ai în jur.
Bucură-te de viața pe care ai primit-o și trăiește-o frumos! Trăiește-o departe de oamenii care nu ți-ar face decât rău.
E imposibil ca la un moment dat să nu dai de ei, dar ferește-te… pentru că pe ei nu vei reuși tu singur să îi ajuți… pentru că ei nu caută ajutor, nu caută să se îndrepte, ci caută să tragă în jos, să calce în picioare.
Iubește mult și nu te teme să ierți, să dai drumul oamenilor și momentelor care te-au rănit în trecut.
Alege tot ceea ce te face fericit.
Iertarea te scapă de suferință.
Nu te schimba de dragul unor oameni care te vor departe de Dumnezeu pentru că ”nu e genul lor”.
Nu te chinui să suferi în această viață, pentru că nimeni nu îți merită mărgăritarele… iar să arunci cu ele e dovadă de prostie."

(- sursa articol: lasepareu.com)



Un comentariu: