.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)
sâmbătă, 12 iulie 2014

Laminina


”Laminina, întâmplare sau design inteligent ?

Uimitor nu-i asa ? - o proteină în formă de cruce !

O coincidență, sau amprenta lui Dumnezeu în trupurile noastre ?

Nu cu mult timp în urmă a fost descoperită o proteină numită laminină.
Ascunsă adânc în trupurile noastre, e o mică moleculă, Laminina, o proteină ce are formă de cruce.

”Acest lucru este Laminină. (vezi foto)
Molecula Laminină, această proteină este liantul care ține corpul nostru împreună.
Ai observat forma ?
Nu este uimitor că Dumnezeu a gândit atât de departe în viitor, de a face acest lucru care ne face să ne gândim la Isus, se completează și joacă un rol crucial modul în care se formează ?
Dumnezeu te-a format nu numai să trăieşti ca o imagine a lui Hristos, dar să nu scapi niciodată de faptul că eşti a Lui !
Suntem ”însemnați cu crucea ! ”
" El este mai înainte de toate lucrurile şi toate se ţin prin El ” - Coloseni 1:17

”Laminina este o proteină care se găseşte în matricea extracelulară, straturile de proteine care formează substratul tuturor organelor interne, numită, de asemenea, membrana de bază. Ea este o componentă non-colagenă a laminei bazale; ea are patru brațe care se pot lega la alte patru molecule. Cele trei braţe mai scurte sunt bune pentru legarea de alte molecule de laminină, formând astfel straturile. Brațul mai lung este capabil să se lege de celule, ajutând astfel ancorarea organelor de membrană. Structural, proteina de laminină este alcătuită din trei lanțuri polipeptidice – α , β și γ, oferindu-i un total de șase “capete”, având astfel o mai mare flexibilitate în conectarea diferitelor molecule.” - Wikipedia

”Cele 500 de aminoacizi care alcatuiesc o proteină de dimensiuni medii pot fi aranjate în peste 1 x 10 ^ 600 moduri diferite (care este numarul unu urmat de 600 de zerouri)! Acest număr este cu mult mai mare decât numărul total de particule atomice care ar putea fi ambalate în universul cunoscut. Dacă am avea un calculator, care ar putea rearanja 500 aminoacizi ai o proteină specială la rata de un miliard de combinații pe secundă, am sta în esență nici o șansă de a lovi combinația corectă în 14000000000 ani evoluționiști susțin pentru vârsta universului . Chiar dacă calculatorul nostru de mare viteză au fost redus la dimensiunea unui electron si am avut destul de ei pentru a umple o cameră de măsurare de 10 miliarde de ani lumină pătrat (aproximativ 1 x 10 ^ 150 de calculatoare!), Ei ar fi în continuare extrem de puțin probabil să lovi dreptul de asociere. O astfel de "cameră" plină de calculatoare ar putea rearanja doar despre 1 x 10 ^ 180 combinații în 300 miliarde ani. Într-adevăr, chiar dacă toate proteinele care au existat vreodată pe pământ au fost toate diferite, "camera" noastră completă de calculatoare ar fi extrem de puțin probabil să avem șansa la combinația de oricare dintre ele în doar 300 miliarde ani !
Țineți minte că, în conformitate cu principiul matematic o astfel de probabilitate probabilitate înseamnă zero.” - Extras din, ”Laminin: Chance or Design”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu