.

"Etica: efortul seninătății de a înțelege lacrimile."
(Andrei Pleșu)

miercuri, 12 februarie 2014

"trezie usoarã, în rugãciune"

 
 
”Oamenii pot sã se vindece într-adevãr în biserici atunci când ating sfintele moaste sau sanctuarele.
 Oamenii de stiintã din  Petersburg  au dovedit-o si au descoperit si mecanismul "material" al acestui fenomen divin.
  "O rugãciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, seful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologicã Bekhterev din Petersburg .
 "Rugãciunea nu numai cã regleazã toate procesele din organismul uman, ea reparã si structura grav afectatã a constiintei."
Profesorul Slezin a fãcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugãciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor cãlugãri în timp ce se rugau si a captat un fenomen neobisnuit - "stingerea" completã a cortexului cerebral.
Aceastã stare poate fi observatã numai la bebelusii de trei luni, atunci când se aflã lângã mamele lor, în sigurantã absolutã.
Pe masurã ce persoana creste, aceastã senzatie de sigurantã dispare, activitatea creierului creste si acest ritm al biocurentilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugãciunii, asa dupã cum a dovedit omul de stiințã.
Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscutã "trezie usoarã, în rugãciune" si a dovedit ca are o importanțã vitalã pentru orice persoanã. Este un fapt cunoscut cã bolile sunt cauzate mai ales de situații negative si afronturi care ne rãmân înfipte în minte.
În timpul rugãciunii, însã, grijile se mutã pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul.
Astfel, devine posibilã atât vindecarea psihicã si moralã cât si cea fizicã. Slujbele bisericesti ajutã si ele la ameliorarea sãnãtãtii.
Inginera si electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicalã si Biologicã a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sãnãtãtii unor enoriasi înainte si dupã slujbã.
A rezultat cã slujba în bisericã normalizeaza tensiunea si valorile analizei sângelui.
Se pare cã rugãciunile pot sã neutralizeze chiar si radiațiile.
Se stie cã dupã explozia de la Cernobîl, instrumentele de masurã pentru radiatii au arãtat valori care depãseau capacitatea de mãsurare a instrumentului.
În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însã, aflatã la patru km de reactoare, valoarea radiatiilor era normalã.
Oamenii de stiințã din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, cã apa sfintitã, semnul Crucii si bãtutul clopotelor pot sã aibã, de asemenea, proprietãti vindecãtoare..
De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoarã virusii de gripã, hepatitã si tifos.
Proteinele virusilor se încovoaie si nu mai poartã infectia, a spus A. Malakovskaia.
Semnul crucii are un efect si mai semnificativ : omoarã microbii patogeni (bacilul de colon si stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci si în râuri si lacuri.
Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfectie cu radiație magneticã.
 Laboratorul stiințific al Institutului de Medicinã Industrialã si Navalã a analizat apa înainte si dupã sfintire.
A rezultat cã dacã se citeste rugãciunea Tatãl Nostru si se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentrația bacteriilor dãunãtoare va fi de o sutã de ori mai micã.
Radiatia electromagneticã dã rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandãrile Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau bãuturã nu au numai o valoare spiritualã, ci si una preventivã.
Apa sfintitã nu este numai purificatã, ci ea îsi schimbã si structura, devine inofensivã si poate sã vindece.
Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indicã o densitate opticã mai mare a apei sfintite, ca si cum aceasta ar fi înteles sensul rugãciunilor si l-ar fi pãstrat.
Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca.
Singura limitã este cã vindecã numai pe cei credinciosi.
Apa "distinge" nivelul de credintã al oamenilor.", spune A.Malenkovskaia.
Atunci când un preot sfinteste apa, densitatea opticã este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfintirea este efectuatã de o persoanã credincioasã laicã, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat si necredincios, fãrã cruce la gât, schimbãrile au fost nesemnificative. ”

(Tradus din rusã în englezã de Julia Bulighina. Trad. Din englezã în românã Cristina M. C1999-2009 "Pravda Ru")

- De fapt, dupã cum se va vedea, au fost capabili sã mãsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele stiintifice actuale ceea ce Sfintii Pãrinti stiu, prin experintã, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omenesti.
Aceastã putere vindecãtoare pe plan fizic, moral si spiritual a rugãciunii Tatãl Nostru si a rugãciunii, în general, spusã cu credintã, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Pași pentru Alcoolici Anonimi si Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienti în spitale de boli mentale au suferit transformãri miraculoase.
Nu numai cã le-a dispãrut obsesia alcoolului, dar au ajuns sã aibã o sãnãtate perfectã.
Pentru a-si mentine aceastã stare, continuã sã se roage, sã practice cei 12 Pasi si sã se abtinã de la orice substantã cu proprietãti psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist.
Pãrintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa"Doisprezece Pasi de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explicã bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive si asupra neortodocsilor, cu conditia sã aibã credintã în Dumnezeu.(N. T.)
Am deosebita rugãminte la dumneavoastrã, sã multiplicaþi prezenta si sã o oferiti cunoscutilor si chiar necunoscutilor.
Sa fie azi pace inlauntru tau.
Ai incredere ca esti acolo unde este locul tau, unde e nevoie de tine.
Nu uita de posibilitatile infinite care se nasc din credinta in tine si in ceilalti.
Foloseste darurile pe care le primesti, care iti sunt date, si da in continuare altora dragostea pe care o primesti.
Fii multumit(a) de felul in care esti tu, asa cum esti.
Lasa aceasta intelepciune sa patrunda adinc, pana in maduva oaselor si daruieste sufletului tau cantec, muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi.
Asta exista pentru noi toti."
 

- primita prin mail
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu