.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




marți, 2 octombrie 2012

„Izvorul tineretii” - preambul

"E necesar sã stim cã în corpul uman, în organismul celular, existã anumite Chakre pe care le-am putea numi specifice, speciale pentru vitalitatea organicã; sunt sub formã de vârtejuri pe unde intrã prana, viata, în organismul nostru.
(Sã nu se confunde aceste Chakre relationate cu vitalitatea organismului, cu cele sapte Chakre principale.)
Prima se aflã în occipital,
a doua în frontal,
a treia este cea laringianã, situatã în gât,
a patra este cea hepaticã,
a cincea este cea prostaticã,
si existã încã douã în genunchi,
sapte în total.
Aceste sapte Chakre sunt fundamentale pentru vitalitatea organismului fizic; pe acolo pãtrunde prana, viata, în corpul vital (este suportul întregii activitãti organice).
Cea Laringiana, de exemplu, pãstreazã concordantã, relatie, cu cea Prostatica, de aceea vocea, cuvântul, trebuie sã fie supravegheat.
Trebuie sã evitãm cu grijã sunetele ascutite sau exagerat de joase în voce.
Dacã observãm cu atentie viata multor bãtrâni ramoliti, putem verifica perfect cã emit multe sunete ascutite; aceasta denatureazã potenta lor sexualã sau indicã, totodatã, impotenta; la fel se întâmplã cu acele sunete exagerat de grave, cavernoase; de asemenea denatureazã potenta sexualã.
Asadar vocea bãrbatului trebuie sã se mentinã în limitele normalului, iar vocea femeii, de asemenea, nu trebuie sã fie nici exagerat de joasã, nici exagerat de ascutitã, pentru cã aceasta denatureazã potenta sexualã datoritã intimei relatii existente între laringele propriu-zis si centrul sexual.
S-ar putea argumenta cã femeia nu are prostatã; asa este; totusi ea are Chakra Prostaticã, care este în relatie cu uterul, si aceastã Chakra îndeplineste sau joacã un rol foarte important, tot atât de important ca si Chakra Prostaticã la bãrbat; la femeie, Chakra Prostaticã am putea-o numi Chakra Uterinã, si stim deja importanta uterului la femeie."

( Lamaseria tibetana  - dupa  S. A. Weor  )
- va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu