.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




joi, 17 mai 2012

citatul zilei...

5 comentarii:

  1. Cand am dat de acest "citat" m-am gandit la citatul de la tine >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. ...și este cineva liber de păcate ?!
    Greu aș crede...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ti-ai inteles "pacatul" atunci esti liber de el .
      Sa incercam ! >:D<

      Ștergere
  3. Trec de destula vreme printr-o perioada foarte grea in care nu ma mai regasesc si ma lupt cu tot felul de probleme, adevarate sau false. Am cunoscut despre Parintele Arsenie si am avut o buna bucata de vreme in care am cautat sa aflu despre el, am fost la Draganescu si i-am urmat cumva invataturile. Am renuntat insa si am revenit in depresia mea, cu probleme, cu invinovatirea altora, cu critici etc. Ieri am avut din senin doua conflicte dure cu sotia mea care incerca sa-mi transmita ceva pozitiv. Am fost criticat si asemuit cu socrul meu, lucru care m-a aprins si mai tare si m-am dezlantuit spunand si gandind lucruri de care nu sunt mandru si-mi pare tare rau. Aseara, pe la 22:00 m-am culcat. La 4:50 m-am trezit brusc si nu am mai putut dormi. Am deschis calculatorul si am descarcat mailul. Mi-a sosit un mail trimis de mine (!?) la 4:54 avand in continut un link care a deschis poza de mai sus a parintelui. Daca nu este o coincidenta si nu vad cum ar putea fi deoarece nu am un email de retea (gen gmail sau yahoo) e "mana" parintelui spre a ma atentiona. Textul de aici se potriveste perfect cu starea si pacatul meu. Exclud de asemenea o legatura dintre dumneavoastra si sotia mea... Prin urmare va rog sa-mi spuneti cum ati gasit poza, daca aveti detalii despre ea si cum ati ajuns sa o puneti aici ieri. Spuneti tuturor ca asta e o minune a Parintelui Arsenie. De azi voi tine post, ma voi duce sa ma spovedesc si voi respecta intocmai indemnul Parintelui. Dumnezeu sa ne ajute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim...dragule

      Nimic nu-i intamplator. Nici macar perioadele grele din viata noastra. Dar nu uita ca in asta lume ...toate trec ! "Singurul lucru care nu se schimba este...schimabrea insasi."
      Nu te impotrivi, nu te identifica cu situatiile ( bune sau rele) din jurul tau ...Ai grija de trupul tau; el este cel mai aproape din "aproapele" aceste lumi. Iubeste-l, ca sa-ti iubesti apoi aproapele si facand asta dovedesti ca-L iubesti pe Dumnezeu ( dar tu stiai asta !). Nu dispera in a-ti recunoaste si intelege pacatele ...( toate ne sunt date ; oprim ceea ce ne face bine - ca oameni intre oameni; si pe-asta o stiai :)))...urmatoarea etapa fiind eliminarea "pacatului"...Bineinteles ca aici nu o poti face singur . Iti trebuie ajutorul a CEVA mai presus de mintea noastra: incepi cu rugaciune ( nu o ruga disperata ci una de acceptare smerita ca suntem fiinte pe cale sa evoluam...asa cat meritam :D ), continui cu meditatia de la care astepti o i n f o r m a t i e , un gand pe care il recunosti ca nu tu l-ai "cules"...si sa fi multumit...multumind acelui "moment".
      Nu trebuie sa mergi la capat de lume ca sa gasesti raspunsuri . Priveste langa tine, asculta cu atentie cand vorbesti cu cineva ... nu mai separa discutiile in poxitive sau negative ...ia-le ca lectii . Si ce daca semeni cu socrul tau ..ia sa vezi ca are ceva bun ! Sa nu-ti para rau de ceea ce ai spus ...Mai bine decat sa depozitezi vorbele si trairile in Subcontientul care nu prea stie de gluma ...el doar aduna ...si loveste tot in tine.
      Ceri iertare si mergi mai departe cu...atentie !
      Si eu l-am "cunoscut" pe Arsenie Boca intr-un mod aparte ( ar fi prea mult de povestit). E bine ca-i sti invataturile..acum vezi ce ti se potriveste . Gandeste singur, vorbeste ce-ti incalzeste inima, actioneaza in felul tau ...unic !
      De sincronicitati s-au ocupat si cei din psihologia experimentala (Jung.. ). Nu te mira si nu cauta prea multe explicatii . Eu am luat poza de pe net . A rezonat cu ce simt eu si am postat-o aici.
      ESTE O MINUNE .. ca si viata insasi ! Sti ce mi-a zis parintele Arsenie ? " Nu te ruga mie , ci roaga-te cu mine !"
      Posteste tinand cont de trupul tau, spovedeste-te tinad cont de simtirea ta si respecta Viata si fiecare moment al ei .Tu esti buricul pamantului !
      Doamne ajuta ! >:D<

      Ștergere