nu ştiu de ce, dar minunile astea gelatinoase nu-s tocmai pe gustul meu; mă refer la ele, ca vieţuitoare. imaginile sînt frumoase, dar cred că aş fi preferat şi eu o perlă :) . spiritul meu contra-salută spiritul tău!
Văzând primele două fotografii eram tentat să spun că-i vulcan noroios. Dar dacă mă gândesc bine, şi meduza este tot un vulcan. Dar mai puţin noroios când este în apă.
Ignorate de stiinta timp de zeci de ani, enigmaticele celenterate ( familie din care fac parte meduzele) au inceput sa le ridice tot mai multe intrebari cercetatorilor, care studiindu-le au constatat serioase lacune in informatiile lor referitoare la originile diversitatii vietii. Fascinantele creaturi marine le-au amintit oamenilor de stiinta ca aproape tot ceea ce cred ca stiu despre evolutie poate fi rasturnat intr-un moment. Desi potrivit morfologiei lor, meduzele sunt in aparenta animale simple, fara axa bilaterala fata - spate, cele mai recente studii sugereaza o complexitate nebunuita pana acum a acestor organisme. Ele poseda genele responsabile de trasatura bilaterala, doar ca nu le utilizeaza. Sau le folosesc, dar pentru a le specializa creierele intr-o maniera foarte subtila. Acest lucru i-a condus pe oamenii de stiinta la ideea ca familia celenteratelor este de fapt descendenta din organisme mai complexe, bilaterale, adoptandu-si ulterior, pe cale evolutiva, forma mai simpla. Asadar, in timp ce stramosul comun al celenteratelor a stabilit trecerea de la buretii de mare la organismele bilaterale, ele au continuat sa evolueze intr-o directie proprie pana au devenit meduzele pe care le stim astazi. Pentru noi oamenii, cea mai nelinistitoare parte este aceea ca genele in discutie sunt identice cu cele prezente la toate vertebratele. Deci cateva din trasaturile atribuite in general corpului vertebrat ar putea fi in realitate mult mai vechi decat se credea. Iar tulburatorul adevar este acela ca prin simpla lor existenta meduzele contrazic ideile deja stabilite vis-à-vis de evolutie si ne arata ca mai avem multe lucruri de invatat pana sa accedem la adevarul stiintific.
( Descopera.ro - Meduzele ascund un adevar tulburator )
Uneori e de ajuns numai o simpla reflectie asupra oamenilor din jur sau o descoperire miraculoasa, precum cea a unei meduze la mare pentru a realiza cat de fascinanta este viata, in toate formele ei.
Ar fi putut fi o perla,iar pe nisip,ar fi fost si mai frumoasa.
RăspundețiȘtergereAsa...
Spirala vietii si mortii?
Toate au un inceput si toate au un sfarsit.
RăspundețiȘtergerespiritul meu iti intoarce salutul.
nu ştiu de ce, dar minunile astea gelatinoase nu-s tocmai pe gustul meu; mă refer la ele, ca vieţuitoare. imaginile sînt frumoase, dar cred că aş fi preferat şi eu o perlă :) .
RăspundețiȘtergerespiritul meu contra-salută spiritul tău!
rezonez cu, Costin...trist sfarsit...seara faina!
RăspundețiȘtergereUite meduza, ce faina e meduza,unde-i meduza? Totul e efemer in lumea asta
RăspundețiȘtergereSeara senina!
Văzând primele două fotografii eram tentat să spun că-i vulcan noroios. Dar dacă mă gândesc bine, şi meduza este tot un vulcan. Dar mai puţin noroios când este în apă.
RăspundețiȘtergerenefericita meduza....
RăspundețiȘtergereAm oroare de meduze... brr !
RăspundețiȘtergereCiclu marin ...
RăspundețiȘtergereGeneroasă şi mult mai mult decât tăcută idee!
"Un meduz si o meduza stau pe plaja buza-n buza ..." Reusite imagini! O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereO-ntreaga viata sub ape, o fi ales visul ei pe pamant si acolo a terminat saracuta
RăspundețiȘtergereAm si eu poze cu meduze esuate, ma intristez pentru ele...Dar nici sa le intalnesc vii, in apa, n-as vrea!
RăspundețiȘtergerehappy ww! :)
fosile...
RăspundețiȘtergereSa fi aruncat marea cu margaritare pe plaja ...Hmmmmm
Costin Comba...
Ai dreptate . Mai ales daca esti aruncat itr-o alta "dimensiune"
Intru'Spirit !
omul cu papornita...
Nici eu nu m-am apropiat. M-a impresionat zbaterea . Era ceata, vant ...iar marea arunca cu meduze ! :(
geanina ...
Asa este !
Multumesc , asemeni :)
tu26dor...
Absolut !
La fel !
abbilbal...
Da...te arde ! :(((
pandhora...
Pe ce frecventa tipa meduza? :)
Zina...
Sunt frumoase, dar periculoase !
Doru...
Ca si linistea marii de la suprafata !
Aniela...
:))) Multumesc !
Napocel...
A fost aruncata..."dincolo".
Mirela P...
RăspundețiȘtergereO zi minunata ...fara meduze in apa !
am o problema cu meduzele, dar nu pot sa o vad in chinuri pe nisip...o zi excelenta!
RăspundețiȘtergereSfarsit de apa, sfarsit de meduza... Prima poza e foarte interesanta.
RăspundețiȘtergereDa este sfârșitul meduzei,ca și sfârșitul verii!
RăspundețiȘtergereTAMY...
RăspundețiȘtergereNu mai vazusem meduze asa de mari ! :D
RobertN...
Au riscat sau au fost fortate :)
tu1074...
Mdaaa...imi place marea la sfarsit de vara .
sinuciderea meduzelor ...
RăspundețiȘtergereseara faina :)
sensul vietii... meditatie pentru o zi de toamna.
RăspundețiȘtergereHappy WW!
rokssana...
RăspundețiȘtergere..Sau au fost impinse !
CARMEN...
>:D<
A fost o zi buna de toamna .
oooaaaa! Meduzaaa!
RăspundețiȘtergereO meduza esuata! Viata marina are si ea ciclurile ei de viata...
RăspundețiȘtergereZile frumoase de toamna!
C.L.M.
RăspundețiȘtergere:)
LOLITA...
Multumesc !
Ignorate de stiinta timp de zeci de ani, enigmaticele celenterate ( familie din care fac parte meduzele) au inceput sa le ridice tot mai multe intrebari cercetatorilor, care studiindu-le au constatat serioase lacune in informatiile lor referitoare la originile diversitatii vietii.
RăspundețiȘtergereFascinantele creaturi marine le-au amintit oamenilor de stiinta ca aproape tot ceea ce cred ca stiu despre evolutie poate fi rasturnat intr-un moment. Desi potrivit morfologiei lor, meduzele sunt in aparenta animale simple, fara axa bilaterala fata - spate, cele mai recente studii sugereaza o complexitate nebunuita pana acum a acestor organisme.
Ele poseda genele responsabile de trasatura bilaterala, doar ca nu le utilizeaza. Sau le folosesc, dar pentru a le specializa creierele intr-o maniera foarte subtila.
Acest lucru i-a condus pe oamenii de stiinta la ideea ca familia celenteratelor este de fapt descendenta din organisme mai complexe, bilaterale, adoptandu-si ulterior, pe cale evolutiva, forma mai simpla.
Asadar, in timp ce stramosul comun al celenteratelor a stabilit trecerea de la buretii de mare la organismele bilaterale, ele au continuat sa evolueze intr-o directie proprie pana au devenit meduzele pe care le stim astazi.
Pentru noi oamenii, cea mai nelinistitoare parte este aceea ca genele in discutie sunt identice cu cele prezente la toate vertebratele.
Deci cateva din trasaturile atribuite in general corpului vertebrat ar putea fi in realitate mult mai vechi decat se credea. Iar tulburatorul adevar este acela ca prin simpla lor existenta meduzele contrazic ideile deja stabilite vis-à-vis de evolutie si ne arata ca mai avem multe lucruri de invatat pana sa accedem la adevarul stiintific.
( Descopera.ro - Meduzele ascund un adevar tulburator )
Uneori e de ajuns numai o simpla reflectie asupra oamenilor din jur sau o descoperire miraculoasa, precum cea a unei meduze la mare pentru a realiza cat de fascinanta este viata, in toate formele ei.
RăspundețiȘtergereO fotografie care te scutura nu poate fi decat extraordinara!
RăspundețiȘtergereThis is the LIFE!
RăspundețiȘtergereSoriN
RăspundețiȘtergereIULISA
Lumi RO
...Multumesc !