.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




luni, 26 septembrie 2011

Regenerare prin nutritie



Atunci cand un om este bolnav, procesele de regenerare sunt ingreunate, iar aici intra in joc medicina alternativa. Gratie diversitatii de plante, mancaruri, nutrienti care au puteri extraordinare de vindecare, organismul poate fi impulsionat sa se vindece intr-un timp record. Cu totul altfel stau lucrurile atunci cand vorbim despre medicina conventionala, care recurge doar la tratamente chimice. Acestea sunt extrem de daunatoare corpului si nu impulsioneaza sistemul imunitar, menit sa participe la procesul de vindecare.

Studii realizate in ultimii ani au demonstrat ca medicina conventionala nu are dreptate, iar organismul se poate vindeca de la sine, intrand in remisie, atunci cand nimeni nu se asteapta. Cele mai comune cazuri de regenerare rapida sunt urmatoarele:

1. REGENERAREA SISTEMULUI NERVOS. 
Exista mai multe alimente 100% naturale care au demonstrat ca au efecte de regenerare asupra sistemului nervos. Un studiu din 2010 a aratat ca o combinatie intre ceai verde, mure si carnitina (nutrient natural esentinal in metabolismul energetic) promoveaza regenerearea sistemului neuronal si potenteaza efectele celulelor stem in cazul bolilor neurodegenerative. Alte substante care sprijina sistemul nervos neuronal sunt:

- curcumina (turmericul), apigenin (component al salatei), mure, ginseng, rezveratrol, tanin, ashwaganda, trigonelin, huperzina.

Un efect foarte important asupra sistemului nervos neuronal il au si alti factori externi: cum ar fi muzica sau iubirea. Se pare ca acestea stimuleaza regenerarea, demonstrand ca nu medicamentele chimice reprezinta catalizatorul vindecarii, ci schimbarea atitudinii si a nutritiei.

2. REGENERAREA FICATULUI. 
Glycyrrhiza, o componenta gasita in planta de Licorce, are proprietati anti-virus extraordinare, iar studiile au aratat ca, in cazul animalelor, acest ingredient are capacitatea a ajuta la regenerarea ficaului si la imbunatatirea functiilor acestuia. Alte substante care ajuta la regenerarea ficatului: carvacrol (din oregano), ginseng coreean, planta rooibos, vitamina E.

3. REGENERAREA CELULELOR BETA. 
Din pacate, medicina conventionala inca nu a gasit niciun tratament pentru diabet si refuza sa recunoasca efectul benefic al tratamentelor naturale, in cazul acestei afectiuni. Alimentele din lista de mai jos au capacitatea de a regenera celulele beta, raspunzatoare cu producerea de insulina, atat de necesara in cazul diabeticilor de tip 1. Se pare ca, odata ce sunt fortificate si regenate, aceste celule pot ajuta la reinstaurarea starii de sanatate, in cazul suferinzilor. Acestea sunt: vitamina D, curcumina, avocado, salata, berberina (extract din plante), arginina, stevie, matase de porumb.

4. REGENERAREA HORMONALA. 
In acest caz, ai nevoie de vestita vitamina C, aceasta avand puteri regenerative remarcabile. Are capacitatea de a asista electronii raspunzatori cu functionarea estradiolului (estrogen), progesteronului, testosteronului, etc. In tandem cu nutritia, are capacitatea de a sprijini functia glandelor sexuale, cum ar fi ovarele. Astfel, vitamina C reprezinta un mod minunat de a sprijini sanatatea sistemului hormonal.

5. REGENERAREA TESUTULUI CARDIAC. 
Pana nu demult, se credea ca tesutul cardiac ar fi incapabil de a se regenera singur. Un studiu recent a aratat ca acest lucru este compet fals, in contextul in care exista substante care pot asigura regenarea acestui tesut. Substantele neocardiogene au rolul stimula formarea celulelor sanatoase, iar din aceasta categorie fac parte: resveratrolul, ginsengul siberian, extractul de vin rosu, N-Acetil-Cisteina. Un rol important in regenerarea tesutului cardiac il au si celulele stem, care o pot ajuta pe mama sa-si regenereze celulele inimii, iar acest lucru este posibil prin intermediul fatului.

6.REGENERAREA CARTILAJELOR, A INCHEIETURILOR SI A COLOANEI. 
Curcumina si resveratrolul au un rol important in recuperarea ranilor la nivelul coloanei. In cazul bolilor articulatiilor, cum ar fi artrita, ar fi indicat sa se adopte o dieta preponderent vegetariana, cu alimente de baza precum: varza, spanacul, fasolea, nucile, legumele inchise la culoare (vitamina K).

In concluzie, medicina naturista incepe sa fie din ce in ce mai bine vazuta, fapt care-i deranjeaza la culme pe cei care s-au obisnuit sa faca bani de pe urma medicamentelor chimice, care nu par sa ajute pe nimeni, pentru foarte mult timp. Ba chiar din contra, tratamentele alopate nu fac altceva decat sa slabeasca sistemul imunitar pe termen lung.

Deschide ochii si alege sa te tratezi natural, stimuland sistemul imunitar, este cel mai sanatos lucru pe care-l poti face.


(Sursa: http://myscienceacademy.org/2014/09/19/6-bodily-tissues-that-can-be-regenerated-through-nutrition/)


18 comentarii:

  1. Să ai parte numai de lucrurile pe care ți le dorești ! Să te bucuri de sănătate și să fii înconjurată de iubire și de frumusețe !
    LA MULȚI ȘI LUMINOȘI ANI !

    RăspundețiȘtergere
  2. La Mulţi Ani Nima! Multă sănătate alături de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    Sarut'mana, Nima!

    LA MULTI ANI, spirite!
    ...
    M-a facut sa zambesc larg acest videoclip... apoi mi-am zis "uite cu ce-mi pierd timpul!"
    :)
    Si apoi iar am zambit!
    Tanti MINTE de la inceput pana la sfarsit, dar spune vorbe placute auzului celor care sunt frustrati.
    1. Nu sufera de acel sindrom "invizibiltiate", ba dimpotriva;
    2. Catedralele au in spate nume, numele celor care au domnit in acei ani si care au pus poveri incomensurabile pe spinarea prapaditilor pentru a se construi cica "locuri unde sa stea EL", in fapt, locuieste doar orgoliul sapiensilor suferinzi de grandomanie.
    3. Nu se mai construiesc catedrale? Pentru ca nu mai vrea nimeni sa se sacrifice?
    :)
    Se construiesc orase opulente, megazgarienori pentru "zei terestri, cu doua maini, doua picioare si o dorinta de nestavilit de a avea cat mai mult".
    Sapiensul nu vrea sa invete (oricat de spiritual s-ar crede) ca ceea ce lasa in urma nu sunt cladirile ci gradul de educatie, civilizatie, umanitate. Si asta nu se transmite prin cladiri megalomanice, ci prin grija deosebita pentru generatiile viitoare (adica educatie).
    4. Face tratament duduia din videoclip pentru egoism, mandrie?
    NOPE!
    Pentru ca daca ar fi fost sub tratament, acest discurs protevist nu ar fi existat.
    Iar daca face placinte (desi as baga mana-n foc ca nu le face ci le cumpara de la fastfuduri) nu le-ar face pentru ca sa se intoarca cu placere copilul ei acasa, ci pentru ca ii face placere copilului ei.
    E o nuanta aparent lipsita de importanta, dar la nivel profund, este atat de IMPORTANTA.

    Sapiensii nu vor sa mai gandeasca, vor totul de-a gata.
    Si cand va fi prea tarziu, isi vor da seama ca au avut intre umeri o tartacutza dornica de a lucra si au lasat-o in paragina, lasandu-i pe altii sa gandeasca in locul lor, sa-i gandeasca.
    :))
    Un brat de frezii tomnatice si un gand de saptamana frumoasa sa ai!

    *AR

    RăspundețiȘtergere
  4. greu ii intra ceva in voie lui AR; am zimbit si eu la luare in proprie seama a acestui "sunt invizibil";
    mai pusei odata segmentul "he can see me"; ce reactie, experienta i-a venit pe fondul unei manifestari prea neatenuate, rezolvat punctul 4, desi vad ca efectul e contrar;
    nivelele astea vibrationale cerebrale :))
    AR, iti las la portita o panseluta :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. :)
    Multumesc frumos, cosmin, pentu panseluta.
    Am luat-o cu grija si am pus-o in "vaza" sufletului meu (adica in acea parte a tartacutei care este responsabila cu emotiile).
    Fragilitate are nevoie de radacini puternice, pentru a putea renaste!
    Cat despre "ïntrat in voie", ai dreptate, nu ingurgitez pe nemestecate tot ce pare inaltator si frumos din unct de vedere al constructiei lingvistice.
    O zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  6. „Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac. Căci binele, pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul, pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac! Şi dacă fac ce nu vreau să fac, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine. Găsesc dar în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine. Fiindcă, după omul din lăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu; dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea, şi mă ţine rob legii păcatului, care este în mădularele mele.O, nenorocitul de mine! cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?…”( Romani 7.18-24 )

    RăspundețiȘtergere
  7. andreiraduM...

    Esti bun!
    Ar trebui sa ierti unei batrane ( care nu mai are vreme sa invete ) indrazneala. Esti contient de bogatia si puterea mintii tale incat si atunci cand ajungi in inima, emotiile nu ascund o ...mandrie spirituala .

    Eu, cand ajung intre minte si inima imi vad saracia spirituala ( sunt saraca cu Duhul :))), incat sunt profund recunascatoare cand ma bagi in seama. Nu pot birui ispitele nici macar din vorbele mestesugite ca ale "femeiei invizibile "...
    Am inteles de ceva vreme ca bisericile, templele...sunt "turnul babel" prin care unii vor sa ajunga ...SUS ( nu cred ca asta inseamna si CER ).
    Mda ...la ce bun ca ai dreptate ?
    Suntem in cadere libera din..."liber arbitru"

    Imi place imbratisarea ta rooooooootunda !
    Si freziile mov !
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  8. cosmin...
    AR ar fi un prieten bun si pentru tine !
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. :)
    Nima, faptul ca spun ceea ce gandesc, ca indraznesc sa gandesc, pentru unii inseamna mandrie. Mai ales pentru cei care cred ca autodeprecierea, "smerenia", umilul este pe plac zeilor sau Zeului.
    "Imi vad saracia spirituala"... ce inseamna "saracie" Nima?
    In raport cu ce? Cu alti oameni?
    Cu alti zei?
    Cu Zeul?
    Cu Dumnezeu?
    Doamne-Doamne a lasat pe pamant si oameni slabi (multi la numar) si oameni puternici; si oameni prosti si oameni destepti etc.
    Daca ar fi vrut sa fim altfel ar fi scos pe banda rulanta numai destepti, numai prosti, numai umili sau mai stiu ce...
    Autodeprecierea este sora buna cu mandria/trufia,se afla la capatul celalalt al infinitului.
    :)
    Nu sunt bun, nu sunt mandru, dar ii sunt recunoscator lui Doamne-Doamne ca mi-a dat o tartacuta cu care pot sa-i creionez forma, sa mi-l imaginez, sa-l caut in interiorul meu si in afara si... sa pot analiza vorbele de "duh" ale celor ce au inteles cam "cu ce se mananca viata pe planeta aceasta".

    E plina lumea de sapinesi care au convingerea ca vorbesc in numele LUI, ca stiu cine e si cum e, stiu si ce-i place si ce nu-i place; pe cine iubeste si pe cine nu iubeste.... si mai stiu si cum o sa fie dincolo...
    Aceia, in opinia mea, sunt adevaratii trufasi... dar fiecare priveste din unghiul sau!

    In cadere libera suntem, insa nu de la "liberul arbitru" ci de la esenta noastra.
    Care este aceea?
    Umanitatea.
    Ne imbrobodim tartacutele cu aspiratii nobile in... imaginatie, iar in fapte ne luam la intrecere cu animalele!

    Mai las o imbratisare la portita si rugamintea de a incerca sa vezi dincolo de cuvinte, inainte de a te domina emotiile.
    Pup.
    *AR

    RăspundețiȘtergere
  10. ar fi un prieten foarte bun..poate, e in teste :)
    are el un neastampar si mancarici :)) si vrea radacini de stejar pentru orice panseluta;
    eu,.., casc ochii sa trec din "I'm a blind man" in "I was blind now I see"; unul din favoritele mele pentru tine:
    http://www.youtube.com/watch?v=u7ByNo3Do9U

    RăspundețiȘtergere
  11. - Ai dreptate ! Imi sta in fire sa mut cursorul de la smerenie la semetie, dar nu intre oameni .
    Ai sa razi, dar pe tarmul marii ma semetesc , la poale de munte , sau in furtuna ( Doamne cat imi plac furtunile!)

    -Saracie spirituala = sarac cu Duhul = ce am scris mai sus la 14:33 = ca sunt oricand gata sa ma umplu de Dumnezeu…numai sa scap de mine insami ( greuuuuuu !), alegand asta prin acel “liber arbitru”( numai inlauntrul meu functioneaza ..in esenta mea !)

    -Saraca spiritual ( cu Duhul )- numai in raport cu Dumnezeu .

    -Ce-mi pasa mie ca altii ( ce poata sa-mi faca mie omul ?) ma prind de multe ori proasta , idioata , slaba de minte …?

    - Ai o tartaguta , dar mai ai “ceva” care este mai presus de tartaguta … Nu intuiesti asta ?
    Dincolo de cuvinte…dincolo de suvoiul gandurilor unde nu ajunge tartaguta sunt “energiile” anume ingaduite felului ei unic ( genetic, educatie, mediu ….fel de procesare …SOARTA ! ).
    Nu pot decat daca mi se-ngaduie sa pot !
    Oricat m-ai atentiona tu ( multumesc, oricum !:D ), emotiile imi zbarnie in piele ( bune sau rele )...cu ele voi ingenunghea cand voi trece vadul ...
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  12. cosmin...
    Te provoaca sa gandesti singur, dand cu tine de pamant cu felul lui de a gandi .

    Imi place muzica ... ca o "unda" care te face pe tine !

    Multumesc !>:D<

    RăspundețiȘtergere
  13. nu are fel de a gandi; contrapune sinele sa vada daca se recunoaste; da, are un subiectivism pe care il afirma foarte agresiv, meritul de a-si fi implinit sinele, sigur unul fara carente, cel putin fara carente majore :)) hackeru'

    cantecul e una din cele mai cunoscute si apreciate balade rock si ma asteptam sa o fi auzit-o pana acum, mai ales cu rockerii de fii; imi era dor sa o ascult, si are un slide foto reusit, doar aia cu ochiul e nasoala rau;

    din ultimele experiente, in saracia duhului meu,inteleg ca exista un sine care se manifesta prin persoana; inca nu detectez daca sinele, forma superioara de constiinta, are sexualitate sau asta e disociata cand se manifesta in fizic;
    dar o certitudine exista ;) una imposibil de negat; niciodata, niciun moment si nicicand nu esti singur. in momentul asta nici nu stiu (bine, stiu, prin hrana) cum s-a ajuns la inchisoarea asta "sunt singur" aspect care se constata mai in toate imaginile clipului.

    mai sunt sigur ca sunt aspecte de experienta fizico-mentala care intra in categoria "mindfuck"; orice contact cu o asemenea experienta e inoportuna si poate da peste cap rau o "persoana";
    ce vremuri.. inca ma intreb daca au un specific sau specificul e al individului si niciodata al vremii.).trag cu dintii sa fie al vremii ca daca ar sta vremea dupa mine..si daca ar fi al vremii..fii atenta ce inseamna: sunt in realitatea in care toti cei care defapt nu au murit niciodata, au murit; hai ca o bubui iar;
    nima, poate e mai bine sa stergi comentul. te pup.

    RăspundețiȘtergere
  14. :)
    Buna de dupa amiaza, frumosilor, chiparosilor!

    Nima, in opinia mea (de nespiritualist) ai inteles eronat ca trebuie sa scapi de tine ca sa te umpli de EL. Tu esti si EL.
    El a vrut sa fii asa... pentru ca in astfel de forma, continut, ai fost creata... oricat te-ai chinui tu sa te tot umpli cu tot felul de chestii pe care le citesti si crezi ca sunt importante.
    Oamenii cred, in urma cartilor "sfinte"ce tot au fost propovaduite in atatia ani, ca sunt pacatosi, ca sunt nedemni etc.
    Ba au ajuns la extrema sa-si biciuiasca trupul crezand ca el detine pacatul...
    O idee ce a costat umanitatea foarte mult - de a se dezvolta pe verticala, de a-si intelege esenta... a ramas prinsa in lesa gandirii precum... animalele domesticite in lantul sapiensilor nesatiosi.
    "Sarac cu duhul"?
    In raport cu Dumnezeu?
    :)
    Nima, ma faci iar sa zambesc. Dumnezeu nu e OM!
    :))
    In alta ordine de idei: cu care Dumnezeu vrei sa te umpli?
    Cu cel al evreilor? Cu cel al arabilor? Cu cel al budistilor? etc.
    Cu cel al tau? Adica acel Dumnezeu format din multe carti citie, din multe informatii primite si din senzatiile-ti proprii? Si, mai ales, din felul in care tartacuta ta a inteles sa le imbine pe toate formand o entitate proprie gandirii tale?!

    De n-ai fi avut tartacuta lucratoare, nu ai fi avut habar ce este "duh", ce este Dumnezeu!
    Nu ai mai fi vrut sa scapi de tine, ca sa te umpli cu altceva...
    Emotiile de care te bucuri, e posibil, sa nu le mai fi simtit astfel... sau poate deloc, daca tartacuta ar fi fost "deranjata"in acea parte responsabila cu ele.
    Receptorii intinsi pe toata suprafata corpului tau (pe care tot vrei sa o umpli cu altceva sperand ca vei fi demna de un ceva anume) nu ar mai fi stiut sa decodeze semnalele etc.
    :)
    Ma amuz (ca un bou la poarta noua) in fata tabloului numit religie. Sapiensul a extins gandirea lui si dincolo de cer, si-a arogat dreptul de a fi mesagerul lui Dumnezeu si de a face ierarhii elaborate si dincolo, nu numai aici.
    El stie (sapiensul) TOT.
    :)
    Panseluta lui Cosmin, a facut un pui (a avut radacini puternice)... ti-l daruiesc. Fie ca, astfel, sa umplem spatiul virtual de panselute puternice!

    RăspundețiȘtergere
  15. AR...

    - Nici nu stii tu cat de spiritual te percep eu !:)
    Si tu te stii traind asa .:D
    Ce e drept ai multa minte si incerci sa masori cu ea afectivitatea ..N-o masura ! Ai o inima la fel de mare si-un spirit pe masura .Lasa-te "prostit" si doar...simte !

    - AR, crede-ma , ca eu cred fara...credinta !:D

    - "Sarac cu Duhul" ..cand imi inghesui EU-l sa-I fac loc lui Dumnezeu .
    Nu-I OM , dar m-a facut sa se priveasca pe SINE in materia asta . Ce fac AICI , bine sau rau este si experienta LUI .
    :))) Bat campii ?

    - Ma umplu ..cu atat cat pot sa duc !Altfel merg la psiholog , la psihiatru :))))

    - Corul asta are programul lui ...limita lui .N-am sa FAC ce nu mi se-ngaduie sa fac !
    Cine stie cand , de pe ce treapata a evolutiei Spiritului voi avea acest drept: In alta "viata" ...voi afla asta ...in moarte :)))

    - Intelege si puntul de vedere al lui Cosmin.
    E diferit de al tau, de al meu ...Fiecare are un "punct" UNIC , dar in fiecare de manifesta particica din Dumnezeu .
    Prosti, idioti, vicleni , destepti, intelepti, gresiti, genii...ucigasi, sfinti, urati, frumosi , orbi, surzi ...
    fericiti, nefericiti , divini, malefici ...TOTI SUNTEM cu voia LUI !

    - O duminica linistita ! Si fi soarele care lumineaza pe TOTI !

    ( Cate greseli gramaticale am facut ? Dar de logica !)

    Pup ! In zi de odihna si-o inchinaciune care EL, lasand lumina asta superba de toamna sa-mi intre in ochi , respirand parfumul tufanicilor din glastra , gustand branza cu struguri, vioara ce-o aud acum pe calculator, si degetele ce lovesc in clape ca si cum as bate-n usa ta ...un Morse :)))
    Gata, chiar am despicat distanta ...si
    SPIRITUL MEU, SALUTA SPIRITUL TAU !
    Nu ti se-ntampla nimic daca accepti asta .
    Ai grija numai de tine . Esti aici numai pentru tine ( cam egoist, dar asa stiu eu !), numai pentru trezirea ta . Ca-n postarea ta de "miercuri" cand se desprinde "lutul", iar ceilalti vad asta si incearca . Singuri.

    >:D<

    RăspundețiȘtergere