.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




marți, 13 aprilie 2021

Nunta Cosmică


"NUNTĂ ȊN CER - reportaj monden, astrologic (şi nu numai) de la Nunta Cosmică din 13-15 aprilie

"Bine-i mirelui Că nu-i nimeni-n lume ca mireasa lui , Uită-te la ea , Ruptă e din cer şi mândră ca o stea." 
(Phoenix - "Nunta")

Nunta este sfârşit şi început, încheiere şi naştere, de aceea momentul nunţii are energia mugurilor ce concentrează toate sevele Pământului spre a le înălţa spre Cer ca o ofrandă adusă Iubirii şi Vieţii sub forma florilor şi a rodului viitor. 
Energia nuntirii este energia pură, care poate materializa orice şi de aceea Universul o cinsteşte în fiecare an sub forma unei Nunţi Cosmice, la care vom fi invitaţi între 13 şi 15 aprilie
Fiecare dintre noi va intra în fluxul magic Soare-Lună care, ca în basme, vor ţine cununa tuturor stelelor care ne ghidează viaţa.

Din punct de vedere astrologic Nunta Cosmică se petrece atunci când Soarele şi Luna se află la punctul lor de exaltare, moment unic în fiecare an, care are loc atunci când Soarele cinsteşte cu prezenţa sa energia marţiană a Berbecului, iar Luna se scaldă în energia venusiană caldă şi iubitoare a Taurului. 
Soarele întruchipează principiul masculin - căldura, viaţa, energia, lumina, iar Luna pe cel feminin - fertilitatea, emoţia, pasivitatea, umbra. Din unirea celor două principii ia naştere cel mai intens moment de manifestare a germinaţiei, moment în a cărui energie plină de potenţiale forţe de manifestare puternice este bine să intrăm cu conştienţă, iubire şi recunoştinţă.

Cine ne sunt nuntaşii în acest an?

Soarele, aflat la 13 grade în Berbec, aflat în conjuncţie cu Venus şi în sextil cu Marte din Gemeni şi Luna tranzitând Taurul în aceste două zile. 
Alaiul este format tot din sextile, aspecte benefice blânde şi cu energii fluide: magicianul Neptun din domiciliul lui din Peşti care dansează cu întunecata şi sălbatica Lilith din Taur, Nodul Nord în Gemeni se vindecă sub energiile lui Chiron din Berbec, pe când Nodul Sud din Săgetător este supus unui examen mai îngăduitor al lui Saturn din Vărsător.

Pe ce muzică dansăm?

Poziţiile în care se află corpurile cereşti sunt armonioase şi echilibrate, căci Cerul, în înţelepciunea Lui, ştie să aranjeze cel mai bine nuntaşii la masa astrală. Sextilele sunt unghiuri de 60 de grade între corpurile cereşti şi energia lor nu e cea mai puternică, dar tocmai prin asta este resimţită ca fiind blândă, armonizatoare şi binevoitoare. 
Sextilul îndeamnă la comunicare deschisă şi la creativitate. 
Ȋntr-un sextil ambele planete sunt în semne cu aceeaşi energie - yin, feminină (Pământ şi Apă) sau yang (Foc şi Aer), ceea ce dă naştere la cooperare şi la stimulare reciprocă şi face ca sub auspiciile lor conflictele să fie rezolvate cu uşurinţă, dificultăţile să fie înlăturate cu graţie şi schimbările să se facă lin şi echilibrat. 
Aceste aspecte aduc INSPIRAŢIE, SUSŢINERE şi OPORTUNITĂŢI de transformare armonioasă.

Sextilul este laitmotivul acestei Nunţi Cosmice şi nu putem să nu admirăm ţesătura magică în care ne aşază Universul după perioadele de zbucium pe care le-am traversat şi înainte de a mai traversa altele. 
E ca un leagăn ocrotitor, în care Venus este cuprinsă între Soare şi Lună, ca un copil protejat de părinţi. 
Nu e greu să descifrăm aici mesajul de Iubire pe care ni-l transmite Divinitatea - Iubirea este lacăt şi cheie, ea pecetluieşte devenirea noastră de până acum şi ne deschide drumul către Sinele nostru mai luminos.

De altfel, în numerologie 6 este guvernat de Venus şi emană armonie şi echilibru, este numărul familiei, al dragostei. Este cel care ne ajută să învăţăm să oferim şi să primim, să gestionăm banii, plăcerile şi să ne permitem să facem ceea ce ne împlineşte, ne îndeamnă să ne ocupăm de ceea ce ne hrăneşte sufletul, să ne detaşăm de ceea ce aşteaptă alţii de la noi sau de modul în care ceilalţi ne judecă. 
Vibraţia sa este una liniştitoare, care aduce alinare şi vindecă rănile inimii. 
6 este duhovnicul care ne înţelege fără a ne condamna, este consilierul care ne dăruieşte iubire necondiţionată şi sprijin. 
6 ne învaţă să mânuim cu măiestrie şi să aplicăm Legile Iubirii.

Ca şi Ȋndrăgostiţii din Tarot, reprezentând arcana majoră VI, vom învăţa să alegem iubirea, să părăsim confortul unei vieţi familiare - cadrul în care am trăit până la marile frământări pandemice şi să păşim într-un nou cămin spiritual, într-o altă perspectivă. 
Această carte ne indică luarea unei decizii hotărâtoare, în care să punem pe primul loc necesităţile sufletului nostru şi orice alegere care ignoră aceste necesităţi va aduce suferinţă, separare şi neîmplinire, ca în marile poveşti tragice de iubire ale omenirii.

Ce daruri aduc nuntaşii?

Conjuncţia Soare-Venus care deschide balul cosmic aduce sentimentul de uşurare, de bine şi confort, acea forţă a iubirii şi plăcerii care domină natura la începutul primăverii. 
Sub razele ei până şi cele mai umile tufe devin opere de artă, totul germinează bucurând ochiul şi inima, dintr-o dată tot ce ne înconjoară devine feeric. 
Devenim indulgenţi cu noi, ne dăm voie să ne bucurăm fără a ne mai gândi la constrângeri.

Sextilul Soare - Marte ne dă curaj să ne exprimăm individualitatea, o atitudine directă şi deschisă, care ne poate asigura succesul în ceea ce dorim să obţinem. 
E drept că uneori ceea ce comunicăm poate fi mai volatil sau impregnat de un entuziasm adolescentin şi uneori ne cam poate lua gura pe dinainte, dar cu energia binevoitoare a contextului astral, totul se va termina cu bine.

Lilith în sextil cu Neptun ne ajută să alunecăm în mod misterios departe de reguli şi de judecăti, să evadăm din limitele sociale, să ne scuturăm de conformisme. 
E o adiere de eliberare, dar e mai mult ca o fugă într-o altă lume pe care ne-am dori-o decât ieşirea concretă din ceea ce ne apasă acum. Un fum, o iluzie la care aspirăm în interiorul nostru, dar pe care nu am scoate-o încă la lumină de frică să nu i se piardă puterea magnetică. 
Deci Lilith şi Neptun vin cu momentul de iluzionism, de magie, de fascinaţie amăgitoare, dar care ne dă acea doză de scăpare într-o lume magică.

Chiron şi Saturn aflate în sextil cu Nodurile Lunare din Gemeni şi Săgetător, care activează anul acesta şi Axa Destinului României vin cu energia vindecării, nu oricum, nu dobândită pe loc, ci cu momentul acela în care avem şansa să înţelegem experienţele traumatizante şi testele prin care am trecut de la ultima Nuntă Cosmică. 
Putem acum vedea că dintre toate dragostea "toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă" (Epistola I către Corinteni, Sf. Apostol Pavel) şi doar ea are puterea de a vindeca deplin şi definitiv. 
Pentru România acest aspect aduce vindecare prin cunoaşterea Adevărului, cheia nefiind răzbunarea împotriva celor care l-au ascuns, ci, dimpotrivă, aducerea lui la lumină cu iubire faţă de dreptate şi cu dragoste faţă de cei jertfiţi prin ascunderea lui.

Cum putem cinsti Nunta?

Deoarece este un moment de energie creatoare maximă putem folosi acest portal cosmic pentru a pune bazele unui nou stil de viaţă, ale unui proiect, ale unei construcţii personale care este întemeiată pe iubire şi pe adevăratele nevoi ale sufletului nostru. 
Pentru că pe data de 12 aprilie avem o Lună Nouă în Berbec, la început de ciclu zodiacal, putem să folosim această zi pentru a medita la adevăratele bucurii din viaţa noastră, cele care ne dau forţa să înaintăm în viaţă, la ceea ne ne umple sufletul de bine şi de plăcere. 
Este o energie atât de pură şi de luminoasă, încât nimic din ceea ce nu va fi acum pus în intenţie cu iubire de sine şi de ceilalţi nu va înflori şi nu va da roade.

Nunta este evenimentul care ne polarizează toată atenţia în viaţa de adulţi şi aşa şi trebuie să fie acest moment - festiv, sacru, împărtăşit cu şi din iubire. 
Pregătiţi-vă pentru aceste trei zile ca pentru intrarea în povestea magică a vieţii voastre - în basme nunţile ţin trei zile şi trei nopţi! Curăţaţi- vă casa inimii şi casa fizică, înfrumuseţaţi-vă cum nu aţi făcut-o niciodată până acum. 
Dăruiţi-vă bucuria unei ţinute elegante, a unei înfăţişări noi, intraţi în atmosfera bucuriei ce precedă desfăşurarea unei nunţi.

Ziua de marţi, 13 aprilie, este ziua ceremoniei, ziua în care celebrăm acest mister al celor două principii fundamentale ale vieţii care se unesc şi de aceea să fie ziua recunoştinţei pentru tot ceea ce am primit de la Divinitate şi ziua în care unim în inima noastră energiile marţiene şi cele venusiene. 
Să trăim aceste trei zile cu efervescenţă, cu drag, cu daruri pentru noi şi pentru cei dragi - mai ales daruri de suflet, daruri care să ne ridice spiritul la o vibraţie nouă, din care să putem manifesta tot ce avem mai de preţ.

Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea-aşa, ca să vă nuntiţi şi voi odată cu întregul Univers întru credinţă, nădejde şi iubire! 
De folos şi de bine să ne fie!

A transmis de la Curtea Astrală prea umilul vostru cititor de stele şi de chipuri...

Corina Chelaru"


(Heather Theurer art)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu