.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




duminică, 14 aprilie 2013

Noli me tangere!

1.
Ai incercat sa-mi atingi "lumea", si nu ti-a reusit...decat sa ma separi pentru o vreme  de propia-mi cale.
Erai deja scolita si aveai cunoasterea puterilor incredibile ale mintii umane dar nu stiai sa le folosesti...sau o frica de necunoscut te tinea in frau, asa cum aceeasi frica pentru "ziua de maine" te-a impins sa stai la panda si sa vanezi ...pe oricine si orice !
Si-ai facut ce stiai mai bine - sa manipulezi persoane care isi pot proiecta energile negative asupra altora, inrobindu-i, ruinandu-le sanatatea - crezand ca tu vei ramane pe calea Dreapta, iar zona periculoasa a pragului dintre lumea noastra si Nevazut va fi trecuta doar de acestia .
Ai batut drumul de seara la diverse vrajitoare, iar pe drumul de zi ajungeai la  usile bisericilor  imbratisandu-le in voaluri cernite.
Entitatile de dincolo sunt ca focul sau ca apa - constructive sau/si distructive. Haosul informational existent te-a favorizat sa afli cate ceva, dar nu ai avut rabdarea sa parcurgi o lucrare serioasa, corecta...Fortele care conduc universul nu sunt efecte ale dimensiunii materiale, ci, invers !
Daca as fi fost mai experimentata...mi-as fi dat seama ca manifestarile tale , disimulau , in realitate, o pulsiune sadica foarte puternica dar si foarte bine refulata.

 
 2.
Am plecat din oras...
Imi trebuia spatiu ca sa-mi inteleg timpul ce-a trecut.
Ce distante , Doamne ! ...si fara semne de orientare!
M-am oprit in camp.
Ma tragea briza Pamantului.
M-am asezat si-am lasat-o sa-mi umble la oase :))...sa-mi simt propiu-mi spatiu, si propiu-mi timp ce ma transforma clipa de clipa, "anii" mei avand deja ...greutate.
Eram pamant ca... Pamantul si, campul meu vizual era din ce in ce mai larg.
Cuprindeam fara sa-mi cuprind macar un gand.
Treceau prin fata ochilor imaginile etapelor atacului:
- visele cu apasarea in zona pieptului pana nu mai puteam respira si sarind in picioare prindeam o coada dintr-o substanta eterica ce se retragea cu o zbatere sepuita;
- darele "ca de melci" pe care le curatam aproape zilnic din fata usii de la intrare;
- urmele simetrice pe gat, de parca o pereche de colti mi se infipsese in jugulara...
...
Dar niciodata nu am avut frica , doar un hohot de ras la fiecare ciudatenie, de fiecare data rugandu-ma Dumnezeului, fara sa cer nimic.
Acum...parca ma gadila in cerul gurii, o infocata cerere :)) si mintea mi-era asa de calma, lasand s-o simt ca pe o lance ...
Intentia , numai intentia mai trebuia...cand, pe genunchiul drept mi s-a asezat un fluture.

 
3.
Daca un fluture bate din aripi...
"Un fulg care cade pe pamant poate modifica mersul unei stele."
( Lao Zi )


("Noli me tangere" = o ordine stabilita , de care e grav si riscant sa te atingi prin vorba sau fapta.")
 


4 comentarii:

  1. Foarte interesant!
    Vreau şi eu să aflu mai multe despre ceea ce ai scris aici.
    Motivul este simplu. Acum aprox 4-5 ani, la începutul calvarului meu, am avut un vis lucid.
    În el, un bărbat cu părul lung strâns în coadă, la vreo 30 ani şi o femeie mai matură, cu părul scurt, vopsit roşcat şi cu ochii verzi, mă legau cu nişte lanţuri mari şi groase. El râdea şi mă sfida: "ei, ce-ai să faci acum?", în vreme ce eu mă zbăteam cu disperare.
    Prin legăturile acelea eram oprită să-mi folosesc liberul arbitru sau să mă apăr de ceea ce avea să urmeze. Şi îmi era imposibil să acţionez în conformitate cu credinţele şi convingerile mele. După momentul acelui vis, timp de vreo 3 ani, m-am simţit ca drogată. Am făcut lucruri care ŞTIU că-s complet străine de tot ceea ce reprezint. ŞTIU că atunci, în locul dumnezeului pe care-l ştiu şi-l iubesc, s-a suprapus altcineva.
    Cineva, o cunpştinţă mi-a spus că mi s-au făcut farmece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incerc sa scriu ceea ce mi s-a-ntamplat ...Au trecut cativa ani si la mine...in care am crezut in stropul de bine pe care-l poarta omul. Mi-era mila de zbaterea unora, de spaimele altora...Dupa accident , trasesem usa dupa mine, dar...era imposibil sa nu bata "cineva" in ea.
      Eiiii, Blue, Blue ...sa te fereasca Dumnezeu de barbatul-vrajitor!...
      Azi am inceput sa scriu despre asta si deja ma simt ...obosita.
      Eu nu vreau decat sa ...restabilesc ordinea care mi-a fost atinsa.
      :( Asa incepe "atentionarea" - mai intai cu vise ... si daca esti greu de doborat...te trezesti chiar cu urma coltilor pe gat.
      >:D<

      Ștergere
  2. Mda, e grav.

    Nima, omul chiar poartă stropul acela de bine, să ştii. Dar bietul de el e slab în credinţă şi cade pradă acelor forţe de care aminteşti tu mai sus. Asta e vina omului: slăbiciunea şi nepriceperea.

    Şi se pare că eu am ales ca Dumnezeu să nu mă ferească de el. Asta înainte de chestiunea cu lanţurile. Totuşi Merlin - cel de care vorbesc eu - a fost mai uman decât femeia din vis.
    Dar vremea in care cei doi au avut putere asupra mea a trecut. Simt şi ştiu asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca treci prin Viata fara cicatrici...n-ai facut nimic. Lupta te caleste...te-nvata !
      -Cand iti fuge cararea de sub picioare, cand mintea nu ti se mai limpezeste ...."cherchez la femme!” cat mai aproape de tine :D

      Ștergere