.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




marți, 18 octombrie 2011

initierea


"În final, aş vrea să-mi întorc atenţia la termenul de Iniţiat, pentru că am folosit acest termen extensiv prin acest material.

Termenul Iniţiat se referă la acea persoană care s-a decis să trăiască la un nivel înalt de conştiinţă, unul care s-a decis să lase în urmă viaţa lumească şi să intre într-o aventură a conştiinţei.

În general vorbind, trecerea pragului de la viaţa lumească la una sacră este marcată de un ritual de Iniţiere. În practicile vechi, un candidat putea fi iniţiat de un preot sau preoteasă, şi acest preot sau preoteasă avea puterea să confere acelui individ puterea relativă a descendenţei de care aparţinea.

În anumite tipuri de treceri, un Iniţiator extern este necesar sau cerut.

Cu toate acestea, pentru fazele de început este posibil pentru o persoană să se iniţieze ea însăşi, pentru că adevărata esenţă a iniţierii înseamnă a marca pragul, trecerea de la viaţa lumească la viaţa sacră.

Pentru acei care sunt atraşi să practice Alchimiile lui Horus şi doresc să marcheze angajamentul lor de a trăi într-o viaţă sacră, le ofer acest simplu ritual. Dau această instrucţiune pentru că este un aşa deficit de persoane calificate care să conducă iniţierile în vechile descendenţe ale Egiptului.

Pentru acest ritual, cineva are nevoie de o lumânare şi două pahare sau căni.

O cană este umplută cu apă şi una este goală. Dacă doriţi, puteţi adăuga flori sau tămâie, făcând ritualul atât de plăcut estetic pe cât doriţi, dar fundamental, Auto-Iniţierea este un act al intenţiei şi voinţei personale şi spirituale.

Ritualul este o simplă reflecţie externă a ceva ce se întâmplă în profunzimea cuiva. Şi, într-adevăr, această alegere internă poate fi făcută fără nevoia unui ritual extern de loc, pentru că ritualul fără alegerea internă nu este bun de nimic.

Pentru acest ritual, aprindeţi lumânarea şi apoi spuneţi aceste cuvinte…

„Spirit al întregii vieţi, fi martorul meu aici. De dragul propriei elevări şi a elevării întregii vieţi, mă voi strădui să fiu nevătămător mie şi tuturor celorlalţi.”

Apoi ţineţi cana cu apă în mâna dreaptă, turnaţi apa în cana din mâna stângă, şi prin aceste cuvinte veţi pecetlui această acţiune…

„Prin turnarea acestei ape, eu însemnez transferul apelor mele sacre ale vieţii

De la lumesc la sacru. Spirit al întregii vieţi, fi martorul meu aici.

Amin. Amin. Amin.”

( fragment din "Manuscrisul Mariei Magdalena" )

2 comentarii:

  1. "...persoană care s-a decis să trăiască la un nivel înalt de conştiinţă, unul care s-a decis să lase în urmă viaţa lumească şi să intre într-o aventură a conştiinţei..." crezi ca este usor? Crezi ca am mai putea sa ne numim oameni, daca am reusi sa transcedem intr-o alta lume?
    Am putea sa vorbim aici de Budha care a ajuns la un alt nivel al constiintei si al spiritualitatii, dar noi muritorii de rand, ar terbui sa fim educati din nastere, sa avem un spirit care sa nu depinda de nimic si de nimni din lumea teresta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Momentul in care te decizi...este usor.
    Cand te decizi nu mai esti un muritor de rand.Deja te desprinzi de "viata lumeasca", de orizontala. Este momentul cand incepi verticala din tine.

    Dar vezi cum il pui mai presus pe Budha decat pe tine insuti ?
    Cine ne masoara nivelul constiintei ?
    Lasa definitiile, conceptele ...au fost de folos ca sa crestem ...
    Crede si marcheaza momentul cu un rit , fii buricul pamantului dar atent si la o frunza ...
    Materia ne aduce mesaje ...Daca traim "atent" le vom descifra la vreme.
    Dupa initiere incepe autocunoasterea :D
    Spiritul ti-e liber ( macar atat :)))

    >:D<

    RăspundețiȘtergere