.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




marți, 22 mai 2018

Glanda pineala (Epifiza - Al treilea ochi)



"Matei 6:22 “Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat”


Putina istorie a glandei pineale


In culturile orientale epifiza (glanda pineala) este asociata cu cea de-a șaptea chakra, purtand denumirea de al 3-lea ochi. 
Vechii greci credeau ca, glanda pineala reprezenta legatura noastra la „Realitatea Gândului”. 
Marele filosof Descartes a numit-o „Locul sufletului”. 
Taoiştii spun că glanda pineală este localizată în Locul de Cristal, o zonă în interiorul creierului care conţine glanda pituitară (hipofiza), hipotalamusul, talamusul şi glanda pineală (epifiza). 
Ei considera ca buna si optima functionare a acestor grande propulseaza constiinta la niveluri superioare planului fizic.

Cândva, în cursul evoluţiei vertebratelor, acestea au fost dotate de natură cu un aşa-numit ochi parietal (sau ochi pineal), care, împreună cu glanda pineală, formau un tot funcţional ce intra în alcătuirea epitalamusului, o regiune a creierului. 

Cu timpul, cele mai evoluate dintre vertebrate – păsările şi mamiferele – au pierdut acest al treilea ochi, ochiul parietal, păstrând doar glanda pineală. 
Alte vertebrate, însă, mai au încă vestigii ale acestui organ fotosensibil, iar la unele structura lui este tulburător de asemănătoare cu cea a a ochilor obişnuiţi.

Organul parietal se întâlneşte la unii amfibieni şi la câteva specii primitive de reptile şi de peşti. 

La cele mai multe, el este redus; se mai observă conturul lui pe suprafaţa dorsală a capului şi este posibil să mai aibă un rol în fotorecepţie, dar fara a se cunoaste prea multe despre acest aspect.

Ce este glanda pineala si unde este situata?

Glanda pineală sau epifiza (corpus pineale sau epiphysis cerebri) este o glanda endocrina, are forma unui con de brad (de unde si denumirea de pineală), de marimea unui bob de mazare, greutatea de aproximativ 0,2 g, se gaseste in centrul geometric al creierului, între cele 2 emisfere si este parte a epitalamusului.

Glanda pineala ajunge la cea mai mare dezvoltare în frageda copilărie. 

De la 7 ani celulele glandulare ale organului încep să fie înlocuite prin țesut conjunctiv, în care mai târziu se depun săruri de calciu. Printr-o tijă, numită habenula, ea rămâne unită cu encefalul.

Care este rolul glandei pineale si cum functioneaza?

Epifiza functioneaza într-o armonie directa cu hipotalamusul – ce coordoneaza reactiile legate de sete, foame, sexualitate, ceasul biologic si procesul de îmbatrânire. 

Se calcifica in cursul copilariei si devine vizibila pe radiografii dupa varsta de 20 ani.

Glanda pineala este responsabilă pentru secreția unor hormoni, printre care melatonina (hormon, descoperit în 1958 de Aaron B. Lerner) și serotonină (neurotransmitator). 

Melatonina susţine ciclicitatea starilor de veghe-somn, creşte abilitatea de a ne reaminti visele, păstrează libidoul, întăreşte sistemul imunitar, creşte calitatea somnului, acţionează ca antioxidant, susţine funcţiile de perceptie si adaptare la anotimpuri. Secreţia redusă de serotonină duce la apariţia depresiilor.

În perioada copilăriei, epifiza este mare ca dimensiune, însă odată cu trecerea anilor, aceasta se micșorează devenind aproape inactivă la maturitate. 

Melatonina intârzie apariția pubertății deoarece inhiba dezvoltarea glandelor sexuale. 
Din cauza asta de obicei tinerii sunt mai visători, mai liberi, cu mai puține idei fixe, decât bătrânii.

DiMetilTriptamina (DMT) – considerată molecula spiritului, este o substanta secretata de glanda pineala si s-a observat printre alte aspecte că glanda pineală produce DMT în timpul naşterii, al morţii, în timpul experienţelor spirituale, mistice, somnului şi chiar din timpul morţii clinice însoţite fiind de fenomene NDE (near death experiences). 

Această descoperire susţinute idea din Orient că glanda pineală este un portal de legătură cu dimensiunile spirituale, arătând faptul că glanda pineală este implicată nu numai în adaptarea organismului fizic la mediu dar şi a fiinţei umane în totalitate, adaptarea structurilor sale la mediul subtil, energetic şi spiritual în care trăieşte. 
Calcifiindu-se, epifiza își pierde din abilitățile de secreție a DMT-ului.

Când această glandă endocrină nu funcţionează armonios sau este chiar blocată, apar ataşamentul exacerbat faţă de lumea materială şi frica de moarte.

Substanţe ca LSD sau DMT, au capacitatea de a o deschide forţat şi de a-i accelera funcţionarea, însă câteodată, pot duce la blocarea ei, apărând dereglări. 

Halucinaţiile apar ca urmare a lipsei de somn, când melatonina este secretată în timp ce eşti treaz. 
Aceasta se întâmplă în cazul bolnavilor de schizofrenie.

John Davidson dezvoltă ipoteza conform căreia glanda pineală ar putea fi un emițător și un receptor de pattern-uri energetice moleculare care guvernează ritmurile fiziologice și este legata de sistemul neural endocrin prin intermediul unor mecanisme energetice inca nedescoperite.

Cauzele care pot bloca glanda pineala


Un aspect foarte important care poate afecta glanda pineală este deficitul de lumină. 

Lumina naturala este o reala sursa de hrana pentru epifiza, iar absenta indelungata a luminii poate determina deficit de hormoni secretati care se reflecta in insomnie, anxietate, depresie, agresivitate şi boli degenerative.

Un alt factor care cauzează calcifierea glandei pineale este fluorul. El se găsește în cantități foarte mari în majoritatea pastelor de dinți din comerț. 

Glanda pineală absoarbe mai mult flor decât orice alt ţesut sau organ din corp. 
Prin filtre cu osmoză inversă se poate scapa de flor, dar fierberea apei nu ajută la îndepărtarea florului, ci îi creşte concentraţia.

Pe lângă fluor, alimente cum ar fi zahărul, produsele înalt procesate, organismele modificate genetic sau mercurul afectează puterea şi receptivitatea glandei pineale. 

S-a mai observat că o persistenţă a emoţiilor negative cum ar fi frica, furia, şi sentimentul de negare a propriei fiinţe afectează în mod negativ glanda pineală.

Asemanarea biologica dintre ochi si glanda pineala (epifiza)

Glanda pineala prezinta multe caracteristici ale ochiului exterior, incluzând lentilele. 

Aceasta glanda contine o harta completa a câmpului vizual al ochiului. 
Este activata de lumina si controleaza variatiile bioritmului natural al organismului. 
La anumite reptile sau amfibii, epifiza constituie un al treilea receptor de lumina localizat sub piele.

Exista o asemanare directa dintre epifiza si globul ocular, pentru ca epifiza are de asemenea un cristalin si receptori pentru perceptia culorilor, structura interioară a glandei este similară cu a retinei ochilor, contine celule cu fotoreceptori numite pinealocite, de aceea ea a fost denumită al 3 lea ochi, sau ochiul spiritual. 

Nu întâmplător glanda pineală are cea mai mare concentraţie de sânge din corp, ci pentru că are nevoie de multă energie, pentru a se active.

Deblocarea, stimularea și hrănirea glandei pineale

Curăţirea glandei pinealei este absolut necesară pentru cei care doresc să îşi dezvolte percepţiile subtile. 

Iată câteva aspecte de bază pentru detoxifierea glandei pineale:
* Mercurul poate fi eliminat din organism prin utilizarea zilnică de chlorella, iarba de grâu verde şi spirulină.
* De asemenea, coriandrul consumat zilnic ajută la eliminarea mercurului din creier.
* Mâncarea organică care să aibă o predominanţă raw-vegan este foarte utilă pentru detoxifierea pinealei.
* Ciocolata raw – este stimulentă şi detoxifiantă pentru glanda pineală şi de asemenea are o acţiune antioxidantă puternică.
* Consumul de alimente cu vibraţie înaltă – seminţe de cânepă (Hemp seeds), camu camu (Myrciaria dubia), acai (Euterpe olareacea, o specie de palmier), spirulina, chlorella şi iarba de grîu verde, susţine funcţionarea normală a glandei pineale.

De asemenea există alimente bogate în melatonină care pot susţine sau suplimenta funcţia pinealei.

* Printre acestea se numără: iarba de grâu verde, iarba de orz verde.
* Festuca arundinacea este denumirea botanică pentru planta numită popular păiuş înalt şi este considerată de unii ca având cel mai mare conţinut de melatonină dintre toate plantele.
* Alte alimente bogate în melatonină sunt: migdale, plante leguminoase, curmale uscate, struguri, porumb, orz, ovăz.

Punctul de reflexoterapie corespunzător glandei pineale se află situat în mijlocul degetului mare al piciorului – chiar în mijlocul spiralei ce se observă pe pielea degetului, iar la mână zona corespunzatoare pentru epifiză este în mjlocul spiralei pe buricul degetului mare."


- sursa articol
- despre

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu