.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




duminică, 12 noiembrie 2017

"Elitele" au şcoala lor.



"Mai întâi să stabilim despre ce "Elite" este vorba în acest articol. 
 Aici nu vorbim de adevărata elită a umanităţii care reprezintă ceea ce este mai bun, mai valoros, mai ales într-o comunitate, o societate etc.. , aici vorbim despre casta celor care s-au autoplasat deasupra mulţimii, de cei care se consideră speciali faţă de restul populaţiei datorită liniei lor de sânge, de cei care, cu mult timp în urmă au hotărât să ţină cunoaşterea pentru ei pentru a supune astfel pe ceilalţi. 
Din acest punct de vedere ei formează un grup elitist, unde oamenii de rând nu au acces, ei sunt cei care au impus legi celorlalţi, dar cărora ei nu se supun, cei care nu au nevoie să muncească niciodată, cei care nu plătesc niciodată taxe, deci cei care conduc din păcate lumea, "Stăpânii" - Pseudo-elita umanităţii.

Cine sunt cei care aparţin ,,elitei" ?
Membrii elitei sunt descendenţii câtorva familii, care cu mult timp în urmă, au hotărât să păstreze doar pentru ei cunoaşterea, să o ţină ascunsă, să o controleze şi să ofere celorlalţi o cunoaştere manipulată, greşită, dogmatică şi mult limitată. Cunoaşterea lor a fost transmisă doar către urmaşii lor de sânge.
Ei sunt cei cunoscuţi nouă ca fiind cu sânge albastru. 

Azi sunt multe ramificaţii ale acestora, nu toţi păstrează titluri nobiliare, unii dintre ei s-au „rătăcit” şi-au pierdut originile sau au fost excluşi pentru că au divulgat secretul cunoaşterii lor sau au ales singuri să urmeze calea „prostimii” (de multe ori din cauza unei relaţii de iubire cu cineva din afara castei lor), au renunţat la viaţa elitistă .

Şcoala ,,Elitelor"
E din ce în ce mai evident că există indivizi care cu siguranţă că nu au urmat cursurile comune de instruire şcolară şi a căror educaţie extraşcolară diferă substanţial de a marii majorităţi. 

Am în vedere aici faptul că dacă de mic un individ e „forţat” să folosească mai mult emisfera cerebrală dreaptă, capacităţile viitorului adult sunt net diferite de a plebei.
Emisfera lor stângă primeşte suficientă activare datorită mediului calat pentru dreptaci. 

În acest mod, ei au parte de o dezvoltare mai echilibrată a celor două emisfere cerebrale, dar cu pondere pe emisfera dreaptă, deci absolvenţii având abilităţi intuitive şi creativ-artistice dezvoltate.
Un aspect care întâmplător mi-a sărit în ochi este faptul ca Preşedinţii Americii, mulţi dintre ei, precum şi membrii caselor regale (regi, regine, prinţese, etc.) , au fost/ sunt stângaci . 

Atunci m-am întrebat prima oară dacă asta nu e cumva datorată faptului că ei au fost altfel „educaţi”. 
Mai târziu am aflat de abilităţile diferite a celor două emisfere cerebrale şi am înţeles că nu e pur întâmplător faptul că toţi sunt stângaci. 
 E clar că la aceste şcoli speciale au acces anumite familii şi cu predilecţie absolvenţii au rezervate cariere de succes ca şi cântăreţi, actori, moderatori media, oameni de afaceri, diplomaţi, ocupanţi ai funcţiilor de conducere la marile corporaţii şi chiar preşedinţi de stat. 
Absolvenţii acestor şcoli au viitorul asigurat, fie ca persoane publice, fie în poziţii discrete. 
Încep să cred că absolvenţii acestor şcoli sunt cei care orchestrează tot ce se întâmplă important în această lume. 
Tot dintre ei sunt infiltraţi în toate structurile şi la toate nivelele, uni aşteptând poate toată viaţa să poată îndeplini o eventuală misiune. 
Spre exemplu: pot fi actori desăvârşiţi care să rămână total necunoscuţi până când vor trebui să joace rolul lor sau dacă sunt din rândul celebrităţilor şi deja reprezintă un model (idol) pentru mulţi, pentru a determina o mişcare în masă într-un anumit sens pot lua unele decizii publice, care cu siguranţă vor fi urmate de marea masă de admiratori. (vezi cazul femeii ce apare urlând de durere în cazul mai multor atentate „teroriste” jucând rolul unei „rude” distruse de durerea pierderii unei imaginare victime dintr-un simulat atentat terorist, mişcând astfel opinia publică (prin intermediul massmediei) în sensul dorit de stăpâni sau cazul Angelinei Jolie care şi-a "extirpat" (fictiv) ambii sâni pentu că genetic erau şanse să facă cancer de sân şi a cărui exemplu a fost urmat de multe tinere naive.


Secrete bine păzite - Conspiraţia cunoaşterii
Cu siguranţă că în cadrul acestor şcoli ei primesc multe învăţături speciale, află multe secrete despre viaţă, despre natura materială dar mai ales spirituală a vieţii, coduri secrete de comunicare şi recunoaştere, etc. 

Ei ajung să deţină o cunoaştere ascunsă nouă şi astfel folosind-o, să atingă mult mai uşor ţelurile lor, inclusiv cele de dominare. Totul trebuie să fie diferit în aceste şcoli, de la calitatea informaţiei până la modul de asimilare a acesteia. 
Nu insist aici, pentru că articolul se rezumă fix la corelaţia dintre stângaci şi şcoala ,,elitelor". 
Cu siguranţă că sunt şi mulţi stângaci care nu au legătură cu casta lor. 
Numărul de stângaci este de cca. 10% din populaţie.

Lumea în care trăim e o lume pentru dreptaci
Lumea în care trăim marea majoritate, e calată pentru dezvoltarea preponderentă a emisferei stângi. 

Comportamentul astfel rezultat e unul logic şi destul de previzibil. Un rol destul de important în formarea acestei deprinderi îl joacă educaţia dar şi „forţarea” folosirii preponderent a mâinii drepte, prin modul în care majoritatea obiectelor sunt gândite pentru dreptaci, chiar scrisul, cititul, circulaţia rutieră, etc. toate sunt destinate folosirii mâinii drepte. 
Din această cauză activitatea emisferei cerebrale stângi, pentru că emisfera stângă gestionează partea dreaptă a corpului, este mai intensă, stimulând astfel un avans de dezvoltare al acesteia faţă de emisfera dreaptă. 
Educaţia încurajează gândirea asociativă care are la bază folosirea unor soluţii aplicate în trecut (care au funcţionat), în gestionarea unor situaţii similare prezente sau viitoare. 
În şcoală, cei care au gândire creativă sunt din ce în ce mai neapreciaţi, fiind apreciaţi cei care reţin şi redau întocmai noţiunile predate. 
Materiile care folosesc abilităţile emisferei drepte precum: muzica şi pictura sunt aproape ignorate şi de multe ori sunt privite ca o umplutură total neimportantă pentru viitoarele examene şi chiar pentru viaţa viitoare a elevului.

Detalii funcţionale anatomice
Ştim cu toţii, că cele două emisfere cerebrale deşi anatomic sunt foarte asemănătoare, din punct de vedere al sarcinilor procesate, între cele două apar diferenţe evidente. 

Astfel, emisfera stângă se descurcă foarte bine din punct de vedere raţional, foloseşte gândirea asociativă, gestionează totul raportat la spaţiu şi timp şi răspunde similar în situaţii similare, iar emisfera dreaptă, se descurcă foarte bine din punct de vedere intuitiv, foloseşte instinctul, nu se raportează la timp şi poate răspunde diferit în situaţii similare. 
Deci, pentru activităţile ce folosesc gândirea logică, dar şi pentru un stil de viaţă monoton (care se repetă ciclic aproape identic) folosim preponderent emisfera stângă, în timp ce pentru activităţi creativ – artistice, reacţii intuitive şi un stil de viaţă schimbător suntem ajutaţi mai mult de emisfera dreaptă.

Concluzie
Cei care au preponderent activă emisfera stângă, sunt buni pentru activităţi mecanice repetitive şi sunt uşor de supus dacă primesc un argumet logic. 

Sunt sclavul modern ideal. 
Cei care au preponderent activă emisfera cerebrală dreaptă sunt buni artişti, se descurcă bine în situaţii schimbătoare, ştiu să-şi trăiască intens viaţa, sunt foarte greu de păcălit.

P.S. :
Viaţa şi destinul membrilor ,,elitei"

Memnbrii ,,elitelor", toţi cei care sunt de aceiaşi linie de sânge, aceiaşi origine genealogică, toţi cei care provin din aceste câteva familii care-şi duc mai departe secretele bine păzite, chiar de mici află că ei sunt „diferiţi”, sau „superiori” celorlalţi. 
Ei sunt oarecum separaţi de ceilalţi, au societatea lor, au legile lor, au stilul lor de viaţă. 
Ei află că sunt protejaţi , că nu răspund (decât aparent) legilor oficiale, că au metodele lor de tratament, stilul lor de alimentaţie, produsele speciale destinate lor, etc. 
Ei ştiu de mici că sunt cei care se vor urca în „Arca lui Noe”, atunci când va fi cazul. 
Adică, ei ştiu că ei şi doar ei, în cazul unei urgenţe, a unui cataclism major planetar sau de orice altă natură au locurile rezervate în „Arcă”, adică în buncăre subterane sau poate chiar şi în baze secrete construite în timp departe de Pământ (staţii orbitale, baze pe Lună sau pe alte planete)."

(Un articol de, Leonard Cheşca  - 30 Septembrie 2013)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu