.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




luni, 27 iunie 2016

- pink mondays: Rugaciunile fiecarei zodii :)))





"Berbec: Oh, Doamne! Te rog frumos sa imi dai rabdare, caci am mare nevoie de ea. Si o vreau ACUM!

Taur: Doamne, te rog frumos, ajuta-ma sa invat sa accept schimbarea in viata mea! Dar nu acum, mai lasa-ma sa mai astept un pic.

Gemeni: Doamne, am si eu o rugaminte. Am o mica intrebare pentru tine, daca ai timp. Cine esti? Ce exact esti? Unde te afli? Cati sunteti acolo, esti unul singur? Nu pot sa imi dau seama.

Rac: Doamne, pentru mine esti ca un tata. Vreau sa ma pot baza pe tine, sa imi dai siguranta, mai ales acum in momente grele cand mama este atat de departe de mine.

Leu: Tatal nostru, al tuturor, cred ca esti mandru sa ai un fiu ca mine!!!

Fecioara: Doamne, fa lumea un loc mai bun si te rog mult, nu repeta greseala de ultima data, ca uite ce-a iesit!

Balanta: Doamne, stiu ca ar trebui sa iau deciziile de una singura. Dar, pe de alta, parte, tu ce crezi ca ar trebui sa fac? Astept un sfat din partea ta, un semn, orice.

Scorpion: Doamne, ajuta-ma sa imi iert dusmanii, macar pe cei vechi de 10-15 ani, chiar daca nenorocitii nu merita!

Sagetator: Oh, Atotputernicule, Atotstiutorule, Atotiubitorule, omniprezentule, vesnicule Dumnezeu, te rog inca o data,a mia oara: ajuta-ma sa nu mai exagerez!

Capricorn: Doamne, voiam sa ma rog, dar am realizat ca trebuie sa imi dau seama EU care este solutia pentru problemele mele si sa ma descurc singur. Merci oricum!

Varsator: Buna, Doamne! Unii spun ca esti barbat. Altii spun ca esti femeie. Eu spun ca fiecare dintre noi este Dumnezeul sau. Asa ca, de ce sa ne rugam?

Pesti: Dumnezeule Atotputernic, in timp ce ma afund in visare, pentru a-mi ineca durerea si nefericirea, ma rog ca delirul meu oniric sa fie pentru onoarea si gloria ta!"

(notiţa publicată de SKAT)


- initiativa: cybershamans.blogspot.ro

sâmbătă, 25 iunie 2016

vineri, 24 iunie 2016

...de Sanziene



M-am trezit între ora beznelor și zori, căzută dintr-un vis pe-un strat de flori...
Prin perdele zăream scheletul corcodușului, strivind în maxilare câte-o stea, iar mierlele se fluierau ca bete...
Fusese noapte-aceea ce se târa în patru labe, gonind pe cineva iubit si detestat, un chip albit si mut, ales de sânziene s-adune inuri ude-n rouă, cămași ce duc cu ele vorbele cusute-n semne.
Ceasornic, inima îmi ticăia, căci ma grăbeam spre mine însămi, moment când din horă mă alesese un chip bătrân și-mi da să-mbrac camasa undă-n rouă...
Eram tot eu, de-atunci și, sunt și-acum, privită din jilțul judecății de apoi, acum când hora are fălci de fier si arc imi e grumazul făcut din roua cea mai densă.


"Deșteptați-vă, cântați de bucurie, voi cei ce sălășluiți în pulbere! Căci roua Ta este roua de lumină și din sânul pământului umbrele vor invia."
( Isaia 26:19 )

miercuri, 22 iunie 2016

puterea empatiei

Menirea spirituala a celor 12 semne zodiacale



"Într-o bună dimineaţă, Dumnezeu şi-a privit cei 12 copii întrebându-se ce le mai lipseşte. Deodată dorinţa de a-i înzestra cu voinţă omenească I-a luminat faţa. Unul câte unul, fii au păşit pentru a-şi primi darul divin:


„Ţie Berbecule, îţi hărăzesc prima mea sămânţă pe care o poţi sădi cu onoare. Pentru fiecare sămânţă care va rodi, încă un milion va rodi în mâna ta. Tu nu vei avea timp să vezi crescând nici una dintre acestea pentru că tot ce însămânţezi va rodi cu prisosinţă. Tu vei fi primul care va sădi în mintea umană Ideea Mea. Dar nu este datoria ta să hrăneşti Ideea. Viaţa ta este acţiune şi sigurul tău scop este să-l faci conştient pe om de Creaţia Mea. Celui care îşi îndeplineşte menirea îi dăruiesc virtutea respectului de sine. Tăcut, Berbecul a păşit spre locul său.


„Pe tine, Taurule, te înzestrez cu puterea de a preface sămânţa în substanţă. Munca ta este măreaţă şi are nevoie de răbdare. Tu trebuie să împlineşti tot ce a fost început, altfel seminţele vor fi risipite în vânt. Nu te vei îndoi niciodată de puterea ta, nu-ţi vei schimba gândul la mijlocul drumului şi nu vei depinde de alţii pentru a-ţi desăvârşi opera. Îţi ofer tăria, foloseşte-o înţelept! Şi Taurul reveni supus la locul său.


„Ţie, Geamănule, îţi sunt sortite întrebările fără răspuns, ca să poţi arăta tuturor ceea ce vede şi simte omul în jurul său. Tu nu vei şti niciodată de ce acesta vorbeşte sau ascultă, dar în căutarea înţelesurilor adânci ale lumii vei afla darul Meu: cunoaşterea. Iar Geamănul, îngândurat, plecă.


„Pe tine, Racule, te investesc cu datoria de a-ţi învăţa semenii ce este emoţia. Tu vei stârni râsul sau lacrimile; astfel, tot ceea ce ei vor vedea şi vor gândi le va trezi mulţumire şi bucurie sufletească. Pentru aceasta primeşte în dar familia pe care tu o poţi înmulţi. Şi Racul se retrase timid.


„Tu, Leule, ai menirea să arăţi întregii lumi creaţia Mea plină de strălucire. Dar să te îngrijeşti de mândria ta şi întotdeauna să îţi dai seama că este opera Mea, iar Creatorul este unic. Dacă vei uita aceasta, oamenii te vor dispreţui. Tu vei îndeplini totul cu ardoare şi orice vei face va fi spre binele tuturor. Pentru aceasta ai nevoie de nobleţea cu care te înzestrez. Leul păşi maiestuos spre locul său.


„Ţie Fecioară, îţi este dat să cercetezi tot ceea ce omul a făurit în lumea pe care I-am dăruit-o. Tu vei scruta pătrunzătoare drumurile sale şi-l vei preveni când greşeşte. Astfel, creaţia poate atinge desăvârşirea prin tine. Pentru aceasta vei primi puritatea gândirii. Fecioara plecă privind atent în jurul său.


„Tu, Balanţă, ai misiunea de a-l ajuta pe om să fie conştient de îndatoririle sale faţă de ceilalţi. Aşa, el poate învăţa să trăiască sentimentul fraternităţii şi va căpăta deprinderea de a descoperi faţa ascunsă a acţiunilor sale. Te voi trimite oriunde este dezbinare, iar pentru strădania ta infinită de a readuce semenilor ordinea şi calmul, îţi voi dărui dragoste. Şi Balanţa se retrase umilă spre locul său.


„Tu, Scorpionule, ai o însărcinare foarte dificilă. Vei avea iscusinţa să pătrunzi minţile oamenilor, dar nu îţi va fi permis să vorbeşti despre ceea ce înveţi. De multe ori vei fi cuprins de amărăciune datorită celor pe care le descoperi. Aceasta te va apropia însă de Mine şi nu vei uita niciodată că acolo unde nu sunt Eu va fi doar pervertirea Ideii Mele… Tu vei vedea atât de mulţi oameni trăind asemeni animalelor şi vei lupta atât de mult cu instinctele lor, încât uneori vei păşi alături de cale. Totuşi, mai devreme sau mai târziu, te vei reîntoarce la Mine şi de aceea primeşte supremul dar al hotărârii. Scorpionul păşi ferm spre locul său.


Săgetătorule, tu ai misiunea de a-i face pe oameni să râdă, căci atunci când înţeleg greşit Ideea Mea devin posaci. Umorul tău le va reda speranţa şi astfel îşi vor întoarce privirea spre Mine. Vei trece prin multe încercări şi în fiecare existenţă vei cunoaşte neastâmpărul. Îţi hărăzesc darul infinitei abundenţe pe care o vei răspândi pretutindeni, iradiind lumină. Săgetătorul se retrase jovial la locul său.


„De la tine, Capricornule, vreau străduinţă şi sudoarea frunţii, pentru că tu ai menirea de a-i învăţa pe oameni să muncească. Misiunea ta nu este uşoară, căci vei purta toată truda oamenilor pe umerii tăi. Însă pentru jugul poverilor tale eu îţi dăruiesc întreaga responsabilitate a omului. Iar Capricornul plecă devotat spre locul său.


„Tu, Vărsătorule, eşti vizionarul omenirii, privirea ta desluşeşte toate posibilităţile glorioase. Vei trăi însă durerea singurătăţii pentru că această viziune nu-ţi permite să personifici Dragostea Mea. Dar pentru a-i întoarce pe oameni către noile şanse primeşte darul libertăţii pentru a servi omenirea oricând va avea nevoie de tine. Vărsătorul păşi încrezător spre locul său.


„Tu, Peşte, ai cea mai grea misiune dintre toate. Îţi cer să ridici pe umerii tăi toată suferinţa omului. Lacrimile tale sunt menite să fie lacrimile Mele. Durerea aceasta este rodul înţelegerii greşite a Odei Mele, dar tu exişti, ca să-i aduci omului compasiunea. De aceea îţi hărăzesc darul cel mai de preţ: vei fi singurul dintre cei 12 copii ai Mei care Mă va înţelege. Iar puterea cuprinderii divine este pentru tine felul în care te vei apropia de oameni şi vei răspândi credinţa. Şi Peştele se retrase emoţionat la locul său.


Dumnezeu a spus: „ Fiecare dintre voi are o scânteie din Mine. Dar nu trebuie să luaţi partea drept întregul, să o nesocotiţi ori să o identificaţi cu Creatorul. 
Toţi 12 laolaltă sunteţi Unul. 
Creatorul însă este mai mult decât aceasta.


Cei 12 copii au pornit să-şi îndeplinească menirea. Însă cum fiecăruia îi părea darul celuilalt mai atrăgător s-au întors la Dumnezeu. El le-a spus: „Fiecare din voi a crezut că darurile celuilalt sunt mai preţioase. De aceea vă permit să le schimbaţi. Şi pentru o clipă fiecare copil s-a entuziasmat imaginându-şi toate posibilităţile noii sale misiuni.


Dar Dumnezeu a surâs şi a spus: vă veţi întoarce de multe ori la Mine să-Mi cereţi să vă eliberez de misiunea voastră şi de fiecare dată eu vă voi îndeplini dorinţa. Veţi trece prin nenumărate încarnări înainte de-a vă împlini misiunea iniţială pe care a-ţi primit-o de la Mine. Vă dăruiesc un timp nemăsurat pentru aceasta, dar numai când veţi duce la bun sfârşit menirea, voi veţi putea fi una cu Mine."

luni, 20 iunie 2016

- pink mondays

- initiativa: cybershamans.blogspot.ro

Solstitiul de Vara


"Solstitiul de Vara este cea mai lunga zi a anului, cu peste 15 de ore de lumina. Astazi, Soarele și Luna vor putea fi observate pe cer, în acelasi moment.

În timpul unei luni pline, sângele organismului și Qi-ul umplu punctul Baihui situat în partea superioară a capului. La Lună Nouă, sângele organismului și Qi-ul se adună la punctul Huiyin aflat în zona perineului. În urma ciclului Lunii, Qi-ul organismului realizează o revoluție completă, care umple ascendent vasul de guvernator către Baihui, și coboară în jos pe vasul de Concepție către Huiyin."

sursa:http://www.daoism.ro/

duminică, 19 iunie 2016

Ultimul poem scris de Fernando Pessoa


''Există dureri mai grele decât durerile,
Dureri ce nu dor, nici măcar în suflet,
Deși sunt mai dureroase ca altele.
Sunt angoase visate mult mai reale
Decât cele pe care le-aduce viaţa, senzații
Simțite doar cu imaginația, proprii
Vieții noastre chiar mai mult decât viaţa noastră
Lucruri nenumărate care, neexistând
Există, există cu încăpățânare,
Sunt ale noastre, cu încăpățânare, și suntem noi...
În cupa cea verde a fluviului maiestuos
Se regăsește strălucirea albilor pescăruși...
Iar peste suflet inutilă trece o alinare
Din ceva care nu există, și nici nu poate, și este totul.


Mai dați-mi vin, căci viaţa nu e nimic.''

(- art: Christos Bokoros )


sâmbătă, 18 iunie 2016

Moșii de vară



”De ce oare înțelepții noștri bătrâni au ales să includă în ritualul Moșilor de vară străchinile confecționate din pământ? Nu cumva are legătură cu vechea zicală a vârstnicilor care aveau conștiința că, după ce vor păşi „dincolo”, se vor face „oale și ulcele”? Credeau, așadar, că moartea nu înseamnă o dispariție în van, nici o trecere în neființă, cum greșit se exprimă unii astăzi. Păstrau neclintita convingere că sufletul se întoarce la Dumnezeu, Care l-a dat, iar trupul, în pământul din care a fost luat, după cum glăsuiesc rugăciunile din slujba pogribaniei. Ce profund adevăr!
Se observă lesne o similitudine între etapele vieții umane și cele ale plămădirii unui vas de către olar. Nașterea poate fi asociată cu pregătirea și dospirea argilei. Creșterea, educarea și pregătirea pentru viață a puiului de om corespund cu modelarea obiectelor din lut. Etapele uscării și arderii acestora se aseamănă cu educarea și maturizarea insului. Virtuțile, frumusețea și așezarea duhovnicească a fiinţei ne trimit cu gândul la procesul de ornare a vaselor trecute prin fierbințeala cuptoarelor. Sfârșitul, desigur, se petrece cam în acelaşi chip cu spargerea ori deteriorarea vasului.”

joi, 16 iunie 2016

Jackson Kiddard


"M-am rugat pentru Schimbare, deci mi-am schimbat Gândirea,
M-am rugat pentru Ghidare și am învățat să am încredere în mine însumi,
M-am rugat pentru Fericire și am realizat că eu Nu Sunt Ego-ul meu,
M-am rugat pentru Pace și am învățat să-i accept pe ceilalți necondiționat,
M-am rugat pentru Abundență și am realizat că Temerile mele o țin departe,
M-am rugat pentru Bogăție și am realizat că ea este Sănătatea mea,
M-am rugat pentru un Miracol și am realizat că Eu Sunt Unul ,
M-am rugat pentru un Suflet Pereche și am realizat că Eu sunt acela,
M-am rugat pentru Iubire și am realizat că ea bate la ușă continuu, trebuie doar s-o las să intre ... ”

(-pictura:Denis Nunez Rodriguez)


miercuri, 15 iunie 2016

Acum vom sta...


”Acum vom sta înlăuntrul unui ochi
văzuţi din toate părţile.
Sfera ne va-nconjura glorios
deodată cu hărţile.
Copaci cu vârfurile întoarse spre noi,
munţi, oraşe, catedrale...
Ca pe un zid al morţii maşinile
înegresc, albe spirale.
Te ţin de umăr. Tu.nclini tâmpla
rece ca.ntotdeauna.
Suntem doi şi singuri
şi-n loc de inimă ne bate luna.”



duminică, 12 iunie 2016

Pablo Neruda




"
Te iubesc fără să ştiu cum sau când, sau de unde
Te iubesc în mod direct, fără complexe sau mândrie;
Asa ca te iubesc pentru că nu stiu alta cale

Decat aceasta: unde eu nu exist, nici tu ,
atât de apropiati, încât mâna ta pe pieptul meu este mâna mea,
atât de apropiati, încât ochii tai se inchid ca si cum eu as adormi."

sâmbătă, 11 iunie 2016

Bătrâneţea...


"Bătrâneţea este boala bărbaţilor proşti şi a femeilor urâte. Pentru oamenii cu minte şi femeile frumoase, bătrâneţea nu există! Celui cu minte nu-i este permis să îmbătrânească, iar femeia frumoasă nu poate să îmbătrânească!


Mintea şi frumuseţea SE SCHIMBĂ CU TIMPUL, ÎNSĂ NU PIER !

Este nevoie de multă înţelepciune ca să îmbătrâneşti fără urâţenie, fără răutate şi fără tristeţe.

Oamenii nu sunt de aceeaşi vârstă chiar când au acelaşi număr de ani !

La bătrâneţe, pe faţa omului se arată caracterul şi sufletul lui, aşa cum se arată un deal iarna, când işi pierde pădurile, podoaba lui, şi se dezgoleşte. Unele chipuri, la bătrâneţe, capătă ceva de sfânt sau de înţelept, altele de mucenic sau de bolnav şi altele de animal sau de fiară …

În tinereţe, bărbaţii răi şi femeile rele îşi pot ascunde caracterul pentru că tinereţea are oricând şi în toate o FRUMUSEŢE NEMĂSURATĂ.

Oamenii inteligenţi şi nobili devin bătrâni admirabili, cu care este o plăcere să te întâlneşti. Prostul, când îmbătrâneşte, devine urât. De aceea bătrâneţea, ca şi oglinda, reflectă ce a fost OMUL de DINĂUNTRU.

Cine a fost cu adevărat tânăr nu poate deveni cu adevărat bătrân. După cum omul cu minte nu poate deveni cu adevărat prost!

Omul superior e la fel ca un metal nobil: NU ÎMBĂTRÂNEŞTE! El mai poate culege mierea vieţii şi dărui rodul înţelepciunii sale celor tineri şi celor bătrâni!

Omul îmbătrâneşte atunci când îi îmbătrânesc pasiunile – ceea ce prea li se întâmplă oamenilor culţi.

Geniile tinere se pot număra pe degete, dar Milton, Beethoven sau Goethe au dat dovada geniului lor când nu mai erau deloc tineri, în ciuda surzeniei,ori a orbirii."

Autor necunoscut

Mark Sijan - Sculptures

joi, 9 iunie 2016

Ana Blandiana - "La cules îngeri"


"… Din când în când
Un pocnet înfundat
Ca la căderea
Unui fruct în iarbă.
Cum trece timpul!
S-au copt şi-au început să cadă
Îngerii:
S-a făcut toamnă şi-n cer…"

miercuri, 8 iunie 2016

Nichita Stănescu


„Ca şi cum ar ninge cu pietre 
peste zăpada vieţii mele. 
Ca şi cum ar ninge 
cu natura lucrurilor pe sufletul meu. 
Atât de depărtată mi-ai părut trecând 
din cer şi orizont un punct. 
Tu, despletito, 
tu, niciodato de împreună cu tine, 
tu, mai singuro decât vederea ochilor mei. 
 Ca şi cum mi-ar ninge cu pietre 
peste zăpada vieţii mele, 
ca şi cum 
despletito, despletito, despletito!”





- foto: Dan Mountford

marți, 7 iunie 2016

Ne me quitte pas






"Nu mă părăsi
Trebuie să uiți,
Totul poate fi uitat,
Tot ce-i dus deja,
Să uiți vremea
Neînțelegerilor
Și timpul pierdut
Căutând să știi cum
Să uiți acele ore
Care ucideau uneori
Cu lovituri de întrebări
Inima fericirii,
Nu mă părăsi

Eu îți voi oferi
Perle de ploaie
Aduse din țări
Unde nu plouă niciodată,
Voi săpa-n pământ
Chiar după moartea mea
Pentru a acoperi trupul tău
Cu aur și lumină,
Voi face un tărâm
Unde dorul¹ va fi rege,
Unde dorul va fi lege,
Unde tu vei fi regină,
Nu mă părăsi.

Nu mă părăsi,
Îți voi inventa
Cuvinte fără sens
Pe care tu le vei înțelege,
Îți voi vorbi
Despre acei îndrăgostiți
Care și-au văzut de două ori
Inimile lor înflăcărate,
Îți voi povesti
Povestea acestui rege
Mort pentru că nu
A putut să te întâlnească,
Nu mă părăsi.

Am văzut adesea
Focul reaprins
Al vechiului vulcan
Pe care îl credeam prea bătrân,
Se pare că sunt
Tărâmuri arse
Care încă dau grâu
Ca într-un aprilie roditor,
Iar când vine seara,
Pentru ca cerul să fie aprins
Roșul și negrul
Nu se mai unesc,
Nu mă părăsi.

Nu mă părăsi,
Nu mai vreau să plâng,
Nu mai vreau să vorbesc,
Ci mă voi ascunde
Ca să te privesc
Dansând și zâmbind
Și să te ascult
Cântând și apoi râzând,
Lasă-mă să devin
Umbra umbrei tale,
Umbra mâinii tale,
Umbra câinelui tău,
Nu mă părăsi"

duminică, 5 iunie 2016

Federico Garcia Lorca - "N-am vrut"





"N-am vrut să-ţi spun nimic

Am văzut în ochii tăi
doi arbori nebuni,
De adieri, de râs, de toamnă.

Se legănau
N-am vrut

N-am vrut să-ţi spun nimic."





- foto:Rui Palha



sâmbătă, 4 iunie 2016

- Omar Khayyam

”Ca maine-om putrezi-n morminte
Uitati, nepomeniti de nimeni,
Ca maine vor veni olarii
Sa fure lut din tintirime.
Iar trupul tau care mi-e astazi
Cel mai dorit dintre limanuri
Va fi un biet ulcior din care
Vor bea drumetii pe la hanuri.”


vineri, 3 iunie 2016

...


„… Ştii bine că nu poţi schimba oamenii! 
Orice ai face pentru ei vor rămâne aceiaşi: aceleaşi pasiuni, aceleaşi prejudecăţi, aceeaşi orbire, pe care ei o numesc raţiune sau credinţă şi care nu e niciodată altceva decât un zid – scoica lor de melc. Au nevoie de ea ca să trăiască.”

- text:Romain Rolland
- pictura:Dali

joi, 2 iunie 2016

miercuri, 1 iunie 2016