.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




joi, 26 februarie 2015

...modalitati prin care iti poti recapata lumina interioara atunci cand suferi de depresie



”Depresia este un nor intunecat de energie, care ne hraneste sufletul. Aceasta este un distrugator infometat al luminii noastre interioare si nu are nici un scop esential in aceasta lume, in afara de acela de a se hrani si de a supravietui. Depresia este o fantoma infometata care consuma rand pe rand celelalte emotii si se inflitreaza tacuta in fiecare aspect al fiintei, preluand controlul. Depresia poate fi considerata a fi un cancer psihologic, mental, emotional, fizic si spiritual, care, de obicei, apare neanuntat.
De cele mai multe ori, depresia isi face aparitia in momentele in care renuntam la adevarul nostru personal. Aceasta poate prinde radacini in copilarie, atunci cand adevarul a fost inlocuit cu zambetele fabricate si cu presiunea de a ne conforma. Atunci cand sentimentele, emotiile, gandurile si adevarul interior al unui copil sunt ignorare sau ridiculizate, sinele autentic este amortit in tacere si non-existenta. Treptat si de-a lungul vietii, aceasta negare a sinelui nostru autentic se intensifica. Supusi presiunilor asteptarilor exterioare, lumina noastra interioare se stinge incetul cu incetul. Compromitem, ignoram si suprimam cine suntem si ceea ce simtim cu adevarat. Acest lucru creaza un vid energetic, care-i permite energiei de depresie sa se stabileasca adanc in inima noastra si in sufletul nostru. Fara lumina adevarului si fara puterea sufletului nostru suntem vulnerabili si lipsiti de aparare. Devenim imobilizati, suferim de depresie severa si nu ne mai putem regasi drumul catre lumina noastra interioara. Nu mai reusim sa auzim vocea suava a sufletului nostru si suntem blocati intr-o inchisoare a intunericului.

Simptomele depresiei

Adevarata depresie depaseste cu mult sentimentele de tristete. Suisiurile si coborasurile fac parte din viata fiecaruia dintre noi si sunt mai mult decat firesti. Depresia este caracterizata de lipsa sentimentelor si de izolarea spiritului. In cazul in care suferi de cateva dintre urmatoarele simptome, mai mult ca sigur suferi de depresie:

• Modificari ale somnului, fie dormi prea mult sau prea putin;

• Esti epuizat, obosit, lipsit de energie;

• Sentimente de inutilitate, auto-dezgust;

• Dureri fizice;

• Iti lipseste speranta si te simti neputincios;

• Incapacitatea de a-ti controla gandurile negative, indiferent de cat de mult ai incerca;

• Incapacitatea de a te concentra si dificultatea de a duce la indeplinire sarcinile simple;

• Pierderea poftei de mancare sau mananci continuu;

• Stare de iritabilitate, agresivitate si irascibilitate;

• Ganduri de sinucidere, simti ca viata este plina de suferinta si ai face orice pentru a opri durerea;

• Te implici in tipare de comportament nesabuit (consumul de cantitati mari de alcool sau de droguri);

In cazul in care te lupti cu depresia, nu o poti ignora sperand ca la un momentat va trece de la sine. Desi sentimentul de depresie poate slabi sau pote creste in intensitate, aceasta se afla in continuare in stare latenta in interiorul tau, asteptandu-si oportunitatea de a iesi la iveala. Cu toate acestea, adevaratul tau sine se afla in interiorul tau si trebuie sa faci tot ceea ce poti pentru a-i activa prezenta si puterea.

1. Vorbeste cu cineva

Oricat de dificil ti-ar fi sa recunosti ca ai nevoie de ajutor, comunicarea poate da startul procesului de vindecare. Incearca sa comunici cu cineva in preajma caruia te simti confortabil. Aceasta persoana poate fi un membru al familiei sau un prieten. Nu ezita sa fii sincer cu ceea ce te confrunti. Depresia iubeste izolarea si de indata ce vei incepe sa impartasesti ceea ce simti, vei invita o noua energie in viata ta.

2. Cauta ajutorul vindecatorilor profesionisti

Ai nevoie de vindecare. O parte din tine rezista obtinerii unui ajutor. In acest caz depresia este cea care vorbeste, in timp ce mintea ta, emotiile tale si corpul tau sunt doar simpli ostatici. Nu da crezare acestui gand. Un medic, psihiatru, psiholog sau terapeut bun poate avea un impact profund asupra vietii tale in astfel de momente. In plus, poti lua in considerare si ajutorul oferit de anumite terapii energetice. Depresia este un vampir energetic, intunecat si negativ, care se alimenteaza cu energia ta. Este esential sa-ti deschizi si sa-ti purifici corpul energetic subtil si sa elimini orice atasamente negative.

3. Creaza conditiile unei vindecari

Este esential sa-i oferi sinelui tau autentic toate conditiile necesare pentru a-si face aparitia. Miscarea interioara si exterioara stimuleaza si permite vindecarea mintii, trupului si sufletului tau.
Fa yoga, mergi la cateva sedinte de masaj, stai intr-o cada plina de arome. Iesi prin parc, mergi cu bicicleta, alearga sau implica-te in orice activitate fizica care iti este la indemana. In cazul in care nu poti practica activitati fizice, iesi in aer liber si bucura-te de natura.
Mananca sanatos si bea apa curata. Alimentele integrale naturale contin sursa de energie vitala. Energia Pamantului si energia soarelui te pot revitaliza la un nivel celular.

4. Ajuta-i pe ceilalti

Avem tendinta de a ne deschide inimile si de a le oferi mai mult celorlalti decat avem tendinta de a ne oferi noua insine. Implica-te intr-un program de voluntariat sau ajuta un om sarman care are nevoie de ajutorul tau. Vorbeste cu ceilalti si asculta-le rabdator luptele vietii lor. Aminteste-ti, depresia iubeste izolarea. Vei primi ceea ce oferi. Iubirea si impartasirea darurilor tale unice au puterea de a risipi depresia.

5. Cunoaste-te pe tine insuti

Asculta-ti intuitia interioara si traieste-ti viata intr-un mod in care simti ca ti se potriveste. Nu conteaza ceea ce cred ceilalti sau rolurile pe care le-ai jucat in trecut. Scapa de tot ceea ce este fals din interiorul tau. Traieste-ti viata in numele adevarului, sapa adanc in interiorul tau si exprima ceea ce esti.”

sursa:  dimineata.ro
   
- pictura: Mariei de Los Remedios Varo Uranga


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu