.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




joi, 19 februarie 2015

Cele SASE semne care te atentioneaza in momentele in care pierzi contactul cu intelepciunea interioara


”Din pacate, intelepciunea nu poate fi invatata dintr-un manual sau dintr-un curs de intelepciune. Zbuciumul vietii de zi cu zi ne poate face sa pierdem din vedere ceea ce conteaza cu adevarat. Cu toate acestea, daca descoperim momentele in care pierdem aceasta legatura, putem sa descoperim o consistenta si o pace de durata pe care fiecare dintre noi o cautam.
Iata care sunt cele SASE semne care te atentioneaza in momentele in care pierzi contactul cu intelepciunea interioara:

1. Nu imbratisezi tacerea
Un studiu recent aparut in publicatia Science a aratat ca 67% dintre barbati si 25% dintre femei ar prefera sa fie supusi unor socuri electrice decat sa stea in liniste si sa fie prezenti cu propriile lor ganduri.
In mod ironic, cultura in care traim sprijina comunicarea constanta si stimularea, incat linistea pare a fi incredibil de lipsita de naturalete. Acorda-ti momente de liniste in fiecare zi.

2. Iti ignori intuitia
O mare parte esentiala a intelepciunii personale este reprezentata de sincronizarea actiunilor cu intuitia interioara. Fie ca esti constient de intuitia ta interioara sau nu, acele sentimente interioare sunt o parte a intelepciunii tale interioare care fac legatura dintre sentimente si ratiune.
Probabil ca exista un stigmat social impotriva increderii in acele sentimente datorita lipsei de dovezi stiintifice, dar adevarul este ca increderea in aceste sentimente este necesara pentru a descoperi echilibrul interior.

3. Esti un ascultator foarte slab
Doar pentru ca auzi ceva, asta nu inseamna ca asculti. Aceasta poate fi o sarcina extrem de grea pentru anumite persoane, deoarece necesita un grad mare de concentrare, dar atunci cand o faci, o creativitate interioara pare sa-ti copleseasca gandurile si intelepciunea apare neasteptat in interiorul tau.
Atingerea acestei intelepciuni interioare, de existenta careia esti sau nu constient, iti va permite sa le oferi oamenilor intreaga ta atentie atunci cand comunci cu ei. Efectele sale asupra ta si asupra celorlalte persoane te vor uimi, atat pe tine cat si pe cealalta persoana cu care comunici.

4. Nu-ti faci niciodata timp sa te intrebi “De ce?”
Nu o sa poti niciodata sa cunosti intelepciunea interioara daca nu vei reusi sa privesti dincolo de tine.
Priveste lumea per ansamblul sau si incearca sa intelegi de ce lucrurile sunt asa cum sunt. Nu este nevoie sa fii religios, spiritual sau stiintfic, doar un pic curios.

5. Nu inveti din greseli
Atunci cand traim experienta durerii, suferintei, rusinii sau a umilintei care apare in viata noastra datorita marilor greseli pe care le facem in viata, cel mai usor mod prin care putem raspunde este de a ne reprima sentimentele negative si de a incerca sa le ignoram.
Cu toate acestea, ignorarea acestor esecuri, in loc sa incercam sa privim lectiile pe care le putem invata, va produce aceleasi situatii dificile pe viitor.
Practicarea acceptarii acelor sentimente si asumarea responsabilitatii, indiferent de cat de dureros ar fi, ne poate ajuta sa le depasim si sa ne invatam lectiile de viata pe care trebuie sa le acumulam in calatoria noastra.

6. Obisnuiesti sa judeci rapid o carte dupa coperta
Notiunile preconcepute despre lumea din jurul tau si despre tot ceea ce cuprinde ea sunt blocaje in drumul tau catre cunoasterea intelepciunii interioare. Fie ca obisnuiesti sa te bazezi pe primele impresii, fie ca obisnuiesti sa abordezi viata cu o minte inchisa, tot ceea ce ce faci este sa ignori cele mai frumoase lectii de viata situate dincolo de suprafata vietii.
Empatia – conectarea cu ceilalti si cu imprejurimile si lipsa judecatii – iti poate permite sa inveti mult mai mult de la fiecare interactiune si experienta si te poate ajuta sa-ti sporesti intelepciunea interioara. In cazul in care iti vei deschide ochii un pic mai larg, gandurile din mintea ta vor urma.”

- sursa: e-dimineata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu